Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Problém u Krausovcov! Ivana Chýlková si nerozumie s potenciálnou nevestou!
Zdielať na

Problém u Krausovcov! Ivana Chýlková si nerozumie s potenciálnou nevestou!

Archívna reportáž

Česká herečka Ivana Chýlková (58), ktorá je neprehliadnuteľná nielen svojou výškou, ale najmä výnimočným talentom, má ako každý, aj svoje slabé stránky. Za svoj hendikep považuje neschopnosť naučiť sa po anglicky. Pociťuje to opäť teraz najmä teraz, keď si jej jediný syn Jáchym (23) našiel anglicky hovoriacu partnerku, ktorá po česky veľmi dobre nevie. Zrejme to nebude Chýlková, kto bude musieť hľadať spôsob, ako sa naučiť reč, ktorou sa obe dorozumejú. Herečka už svoje možnosti vraj vyčerpala.

Syn Ivany Chýlkovej a moderátora Jana Krausa sa rozhodol vyletieť z hniezda už pred nejakým časom. Jáchym študoval v Londýne a vlani na jeseň počas lockodownov odišiel do Ázie. Vlani pred Vianocami sa zveril jeho otec Jan Kraus (68), že by ho radi s manželkou navštívili, aj keď sa situácia javila veľmi komplikovane. "On to zariaďoval, zdá sa , že by tiež rád videl svojich rodičov. Má to priamu súvislosť aj s existenčnými starosťami. Je dobré občas pozdraviť svojich rodičov. Najmä pred platbami a podobne," neodpustil si typické vtípky v rozhovore pre Sedmičku.

V cudzine si Jáchym vybral aj partnerku Dianu. "Jáchym chodí s Dianou, ktorá je napoly Češka a napoly Indonézanka, ale do svojich 14 rokov vyrastala v Indonézii," prezradila Ivana Chýlková pre časopis Moja psychológia. Hovorí hlavne po anglicky, čo robí Ivane problém. "Chcela som sa naučiť anglicky, čo sa mi nepodarilo. Išla som do toho s vervou a odhodlaním, ale, žiaľ, angličtina je jazyk, s ktorým bojujem už dlhé roky a som na neho už v podstate alergická," priznala sa. Ak sa nenaučí Diana po česky, bude medzi nimi zrejme komunikácia viaznuť. Chýlková už tomu, že by sa naučila po anglicky žiadnu šancu nedáva.

Pripomeňte si jednu z najvtipnejších postáv Ivany v kultovej scénke. Pre vulgarizmus nie je vhodná pre deti a mladistvých:

Keď mala krátko po päťdesiatke, rozhodla sa pripojiť k študentom strednej školy a išla sa do Anglicka učiť angličtinu. S pokojným srdcom nechala doma ako manžela, tak aj vtedy sedemnásťročného syna. "V rámci jeho dospievania už v domácnosti nie som tak žiadaná, nie sú na mňa kladené veľké požiadavky, ako keď bol malý, mám viac času na seba, tak som sa do toho pustila," vysvetlila vtedy. Konečne mala pocit, že sa naučí aspoň základy tohto svetového jazyka, aby sa vedela dohovoriť. "Kvôli tomu, že neviem anglicky, mi je odopieraných 99 percent sveta a som závislá na tom, čo mi kto preloží. Chcem zvládnuť aspoň základ, aby som sa dohovorila v bežných situáciách," tvrdila vtedy odohodlane skvelá herečka.

​To sa jej ale nepodarilo, zato sa stretla s niečim, čo by nikdy nečkala. V rámci mesačného jazykového kurzu v Anglicku bola ubytovaná v domácnosti staršej pani, ktorá vyžadovala prísnu disciplínu a pravidlá pre prevádzku kúpeľne. "Po každom sprchovaní som musela vziať stierku a utrieť celý sprchovací kút do sucha. Tiež som dostala príkaz, že sa môžem sprchovať len raz denne a to iba večer. V praxi to vyzeralo tak, že som sa tri minúty umývala a potom dvadsať minút utierala vodu, takže na konci som bola úplne spotená, ale druhýkrát som sa sprchovať nesmela," spomínala svojho času s pobavením. Z učenia ju bolela hlava, ale zistila, že sama pre seba vie byť celkom dobrým parťákom. Odvtedy sa ale už o nič podobné v spojení s angličtinou nepokúšala a tak jej neostáva iné, ako sa aj pri stretnutiach s potenciálnou nevestou spoliehať na prekladanie jej syn.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie