Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po dvoch týždňoch zverejnili meno kráľovského bábätka! Podľa TOHTO kľúča ho vyberali!
Zdielať na

Po dvoch týždňoch zverejnili meno kráľovského bábätka! Podľa TOHTO kľúča ho vyberali!

Archívna reportáž

Tento rok je pre britskú kráľovskú rodinu mimoriadne plodný. Kráľovnú Alžbetu II. po strate manžela princa Philipa iste potešilo narodenie ďalších vnúčat. Od začiatku roka porodili štyri členky tejto najmocnejšej kráľovskej dynastie sveta štyroch potomkov. Rovnakým dielom to boli chlapci ako dievčatá. Posledný tohtoročný prírastok sa narodil princeznej Beatrice, najstaršej dcére princa Andrewa a Sarah Ferguson. Jej mladšej sestre, princeznej Eugenie, sa narodil synček ešte začiatkom roka.

Ku kráľovským zvyklostiam patrí, aby oficiálne potvrdili narodenie nového člena kráľovskej rodiny. Vo vyhlásení, v ktorom Buckinghamský palác oznámil narodenie najnovšieho prírastku sa uvádza: "Jej kráľovská výsosť princezná Beatrice a pán Edoardo Mapelli Mozzi s potešením oznamujú bezpečný príchod svojej dcéry v sobotu 18. septembra 2021 o 23.42 h v nemocnici Chelsea and Westminster Hospital v Londýne. Dieťa váži 3300 gramov. Všetci starí rodičia a prastarí rodičia nového bábätka boli informovaní a sú touto správou nadšení". Nezabudi pridať aj poďakovanie personálu pôrodnice a spomenuli aj synčeka Mozziho z predchádzajúceho vzťahu. 

Dva týždne po narodení svojho prvého dieťaťa princezná Beatrice v osobnom tweete zdieľala sladkú fotografiu odtlačkov nožičiek jej dcérky. "S radosťou oznamujeme, že sme našu dcéru pomenovali Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Všetci sa máme dobre a Wolfie je pre Siennu ten najlepší starší brat," oficiálne oznámila meno dcérky, pričom nezabudla opäť spomenúť jej nevlastného bračeka. Wolfie je prezývka manželovho syna z predchádzajúceho manželstva s architektkou Darou Huang. Rodinný priateľ páru prezradil význam mena Sienna. "Hľadali talianske meno, ktoré by sa začínalo na S ako Sarah, na počesť vojvodkyne (Sarah Ferguson, mama Beatrice - pozn. red.), a tiež odrážalo medovozlatú farbu vlasov vojvodkyne aj Beatrice, ktorú má s nimi novorodené dieťa spoločnú," vysvetlil. V súlade s tradíciou má byť druhé meno spojením s jej prababičkou, kráľovnou Alžbetou II.

Začiatkom roka porodila prvého potomka aj sestra Beatrice, princezná Eugenia:

​Ani otecko malej Sienny, Edoardo, ktorý je developerom, sa nezabudol na sociálnej sieti vyznať z citom k jeho novorodenej dcérke. "Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Náš spoločný život sa ešte len začal, ale už sa neviem dočkať až uvidím všetky tie skvelé veci, ktoré nás čakajú," pripísal k fotke odtlačkov nožičiek bábätka. "Cítim toľko lásky a vďačnosti ku svojej úžasnej žene, bábätku Sienne a Wolfiemu. To sú dni, na ktoré nikdy nechcem zabudnúť," zveril sa s tým, že mu tento týždeň jeden kamarát povedal niečo veľmi milé. "S každým dieťaťom vyrastie celkom nové srdce," rozplýval sa otecko už dvoch detí. 

Dievčatko je v porad dvanástym pravnúčaťom kráľovnej a štvrtým, ktoré sa narodilo v tomto roku. Princezná Eugenie a podnikateľ Jack Brooksbank vo februári privítali na svete ich prvé dieťa, syna Augusta. V marci sa dočkali vytúženého syna Lucasa a tretieho spoločného potomka najstaršia vnučky kráľovnej, Zary, dcéra princeznej Anny, s manželom Mike Tindallom, bývalým hráčom rugby. Vojvodkyňa zo Sussexu porodila zas dcéru Lilibet Dianu v júni v kalifornskej nemocnici Santa Barbara Cottage, po synovi Archie Harrisonovi je to jej druhé spoločné dieťa s princom Harrym. Isté je, že sa kráľovná Alžbeta nemusí obávať o nasledovateľov rodu Windsorovcov..

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie