Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Definitívny koniec nádejí na návrat! Harryho veci vysťahovali z Frogmore Cottage a sú uložené v sklade!
Zdielať na

Definitívny koniec nádejí na návrat! Harryho veci vysťahovali z Frogmore Cottage a sú uložené v sklade!

Archívna reportáž

Aj keď všetko naznačuje tomu, že sa vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa už nemienia do Británie vrátiť, isté je, že obaja túžia napríklad po tom, aby bola ich dcérka Lilibet pokrstená vo Windsorskej kaplnke, ako riadny člen kráľovskej rodiny. Avšak na pobyt v rodnej zemi princa Harryho si už budú musieť, tak ako iní bežní smrteľníci, zarezervovať ubytovanie v niektorom z londýnskych hotelov. Spravili totiž poslednú bodku za životom v ich sídle vo Windsore.

Princ Harry pri nedávnej návšteve Veľkej Británie pri príležitosti nedožitých narodenín a odhalenia sochy jej matky, princeznej Diany, riešil aj praktické záležitosti. Podľa informácií denníka The Sun mal veci, ktoré po ňom a jeho manželke Meghan Markle zostali v ich niekdajšom domove v sídle Frogmore Cottage nechať vypratať. Zamestnanci Windsorského zámku tak mali urobiť krátko po jeho návšteve Spojeného kráľovstva, ktorú absolvoval 1. júla 2021.

Mnohé osobné veci, medzi ktorými boli aj zarámované fotografie zo spálne páru, boli podľa informácií spomínaného denníka zabalené do krabíc a uložené v sklade na hrade. Osoby z blízkeho okolia kráľovskej rodiny tvrdia, že majetok Harryho a Meghan bude následne prevezený do ich luxusného sídla v Montecite v Kalifornii. "Zamestnanci Windsorského zámku boli vo Frogmore len niekoľko dní po tom, čo Harry po odhalení sochy odletel späť do Kalifornie. Vypratali jeho osobné veci, ako napríklad zarámované obrazy, ktoré nechal vo svojej a Meghaninej starej spálni," prezradil zdroj.

Harry musí poprvýkrát v živote zarábať peniaze, aby uživil seba a svoju rodinu, ktorej dopraje skutočne luxusný životný štýl. Za pár mesiacov sa z neho stal producent, moderátor, hviezda talkšou a najnovšie aj spisovateľ:

​Romantické sídlo Frogmore Cottage vo Windsore momentálne obýva jeho sesternica, princezná Eugenia s manželom a ich maličkým synčekom Augustom. "Harry býval na jednom konci sídla, oddelený od Eugenie a jej rodiny. Prebýval v ich niekdajšej spoločnej spálni, ktorá zostala od jeho poslednej návštevy nedotknutá," dodal zdroj. Podľa všetkého je to práve princ Harry, ktorý dal pokyn na vysťahovanie vecí. Týmto manévrom nepriamo potvrdil, že spolu s jeho rodinkou nemajú v pláne vrátiť sa do Frogmore Cottages ídla, ktoré si ešte počas pobytu v Británii nechali za nemalé peniaze britských daňových poplatníkov luxusne prerobiť. Po vypršaní zmluvy o prenájme v apríli 2022 odovzdajú sídlo aj formálne naspäť do rúk kráľovskej rodiny.

Vydavateľstvo Penguin Random House sa stihlo úlovkom v podobe knihy od princa Harryho pochváliť aj na sociálnych sieťach. V komentároch si však vyslúžili najmä kritiku od ľudí, ktorí už majú Sussexovcov, zdá sa, plné zuby:

Mnohí experti si však myslia, že Harry a jeho rodina v skutočnosti nepotrebujú na ich krátke a veľmi zriedkavé návštevy celé sídlo vo Windsore a nájdu sa aj takí, čo majú pochybnosti o tom, že Sussexovci priletia na budúcoročné platinové jubileum kráľovnej. "Harryho návštevy sú často krátke a rýchle a som si celkom istá, že on a Meghan by si mohli nájsť iné miesto na pobyt, ak by to po apríli budúceho roku potrebovali," myslí si kráľovská životopiskyňa Angela Levin. Vojvoda zo Sussexu opäť šokoval verejnosť a najmä svoju rodinu v Británii, keď vyšlo na povrch, že plánuje vydať memoáre o živote v kráľovskej rodine a údajne už aj podpísal s vydavateľstvom lukratívnu zmluvu na štyri knihy, z ktorých druhá časť údajne vyjde až po smrti kráľovnej.

Prvú knihu, ktorej vydanie bolo oznámené v stredu, by malo vydavateľstvo Penguin Random House vydať už na budúci rok, čo sa bude zároveň časovo prelínať s oslavami platinového jubilea panovania Jej Veličenstva. Mnohí označili toto načasovanie za nešťastné a je viac ako pravdepodobné, že krízu v už beztak zlých rodinných vzťahoch ešte viac prehĺbi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie