Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Posledný klinec! Po prevalení informácie o Harryho knihe spomienok môže na TOTO zabudnúť!
Zdielať na

Posledný klinec! Po prevalení informácie o Harryho knihe spomienok môže na TOTO zabudnúť!

Archívna reportáž

Niektoré činy princa Harryho v poslednom období azda nedávajú zmysel nikomu okrem neho samého. Už od škandalózneho rozhovoru, v ktorom spolu s manželkou Meghan obvinili kráľovskú rodinu z rasizmu a ignorantstva, si vojvoda zo Sussexu vedie svoju spanilú jazdu a dáva jedno škandalózne vyjadrenie za druhým. Tým páli všetky mosty, ktoré ho ešte s najbližšími spájali. Zdá sa, že palicu nad ním už zlámal aj jeho starší brat, ktorý s ním už odmieta aj komunikovať medzi štyrmi očami z obavy, že by to Harry opäť "vytrúbil" svojej kamarátke Oprah, alebo v plánovanej knihe memoárov.

Ako prináša denník The Sun, princ Harry a jeho manželka Meghan vraj môžu zabudnúť na krst ich dcérky vo Windsorskej kaplnke, ktorý si tak veľmi želali pre malú Lilibet. Môže za to práve oznámenie o chystanej knižnej novinke z pera samotného princa, v ktorej plánuje odhaliť ďalšie skutočnosti o jeho živote v kráľovskej rodine. Knihu plánuje vydať v roku 2022, čo je zároveň rok osláv 70. výročia kráľovnej Alžbety II. na tróne. Je však pravdepodobné, že Harry s jeho americkou manželkou budú zo zoznamu pozvaných jednoducho vyškrtnutí. 

Je totiž dosť možné, že memoáre vojvodu zo Sussexu, ktoré vyjdú iba krátko po kráľovninom jubileu na tróne, ešte viac prehĺbia rodinnú roztržku a spôsobia dusnú atmosféru na samotných oslavách. Kráľovské zdroje tvrdia, že vydanie knihy celkom určite znemožní jeho aj Meghaninu účasť na tejto veľkej slávnosti. "Všetci si teraz myslia, že je nepredstaviteľné, aby on a Meghan mohli byť súčasťou platinového jubilea," uviedli zdroje z paláca. Kráľovská rodina vraj nemala do poslednej chvíle ani tušenie, čo zas ich pochabý člen rodiny za veľkou mlákou chystá. Najmä princ Charles bol vraj nepríjemne prekvapený, keďže práve on sa stal v posledných Harryho vyhláseniach terčom jeho pozornosti, keď ho označil za zlého otca.

Harry odštartoval maratón škandalóznych vyhlásení práve v kresle u americkej televíznej hviezdy, moderátorky Oprah Winfrey:

​Harryho hovorca sám priznal, že o knihe povedal svojej rodine, vrátane kráľovnej, len "nedávno" a tiež vyhlásil, že princ Harry nemusí žiadať Buckinghamský palác o povolenie na každý projekt. "Harry kontajtoval svoju rodinu až potom, čo sa dozvedel, že správa vyjde von, vlastne im volal len chvíľu predtým, ako sa to dostalo na verejnosť," prezradil zdroj z paláca. Reakcia paláca však nenechala na seba dlho čakať, zdroje spomínaného denníka tvrdia, že na krst malej Lilibet vo Windsore môžu Sussexovci zabudnúť.  "Povedal by som, že windsorský krst 'Lilibet' za prítomnosti kráľovnej by mohol byť následkom týchto memoárov zrušený. Pokiaľ to Harry nemá v úmysle spojiť s podpisovým turné po Spojenom kráľovstve..," napísal s dávkou irónie vo svojej reakcii na Twitteri kráľovský expert Robert Jobson.

Kráľovnej, zdá sa, už pomaly ale isto dochádza s pochabým vnukom trpezlivosť:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Aj ďalší z kráľovských expertov, Brit Phil Dampier, si myslí, že princ Harry vydanie memoárov načasoval veľmi nešťastne, pričom jediný, komu tým ublížil, je on sám a jeho rodina. "Vydať memoáre v čase osláv je veľmi neúctivé. Ak by sa Harry snažil aspoň trošku urovnať roztržku s rodinou, vedel by, že by sa mal celý nasledujúci rok naozaj sústrediť na kráľovnino platinové jubileum," vyhlásil pre magazín Fabulous. Naozaj sa miestami zdá, že Harry pláva na dvoch lodiach zároveň, a kým jedna časť jeho osoby túži od rodiny ujsť, tá druhá stále hľadá cesty ako v nej ostať spoločne so svojou manželkou a ich dvoma deťmi. Otázne však je, aký veľký je pohár trpezlivosti kráľovnej Alžbety II., ktorá si vo svojom úcythodnom veku takéto problémy v rodine určite nepredstavovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie