Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polievajú záhradu z posvätného prameňa?! Meghan a Harry si pohnevali ďalších ľudí!
Zdielať na

Polievajú záhradu z posvätného prameňa?! Meghan a Harry si pohnevali ďalších ľudí!

Archívna reportáž

Aj keď sa Sussexovci silou mocou snažia okolo seba šíriť imidž dobrodincov a bojovníkov za všetko možné vznešené, vždy sa nájde niekto, koho svojím správaním nahnevajú. Po tom, čo si znepriatelili mnohých obyvateľov britských ostrov a priaznivcov kráľovskej rodiny, na ktorej nenechali nitku suchú v škandalóznom rozhovore s Oprah, si najnovšie pohnevali potomkov pôvodného obyvateľstva Severnej Ameriky.

Ako prináša denník The Sun, domorodí Američania, potomkovia Indiánov, vyslovili obavy, že princ Harry a jeho manželka Meghan zavlažujú svoje rozľahlé záhrady vodou, ktorú oni považujú za posvätnú. Ich kalifornské sídlo v Montecite v hodnote 11 miliónov libier je totiž postavené na pozemku, ktorý kedysi patril indiánskemu kmeňu Čumašov.

V oblasti, kde vyrástla luxusná štvrť, ktorú okrem iných obýva aj princ Harry s rodinou, sa okrem iného nachádza aj komplex niekoľkých horúcich a studených prameňov a podzemných riek, z ktorých miestni obyvatelia odvádzajú vodu. Avšak mnohí pôvodní domorodci si myslia, že z nich boháči odčerpávajú vodu na zvlažovanie svojich luxusných záhrad a trávnikov. Vodkyňa kmeňa Čumašov, 60-ročná Eleanor Fishburn, však tvrdí, že by sa nemala používať na takéto účely, nakoľko táto voda má pre jej ľudí mimoriadny význam.

Pozrite si v krátkom videu, ako žijú skupiny Čumašov na americkom východnom pobreží v oblasti Kalifornie:

"Pre nás je táto voda čistá, svätá a obradná. Ako pre pôvodné obyvateľstvo je pre nás posvätná a predstava, že ľudia v tejto oblasti používajú vodu z prameňov na zavlažovanie svojich záhrad, sa nám nepozdáva," povedala Eleanor, vodkyňa kmeňovej vetvy Barbareno-Ventura a údajne pozvala dvojicu na stretnutie, aby s nimi prediskutovala alternatívy. "Bolo by skvelé, keby prišli, aby sme im mohli vysvetliť našu históriu a kultúru a povedať im, aká je pre nás voda posvätná. Bolo by dobré vysvetliť im, že ak používajú vodu na zavlažovanie svojej záhrady, majú aj iné, alternatívne možnosti," prejavila "náčelníčka" vôľu diskutovať.

Kým sa Meghan a Harry pasujú s problémami s reputáciou na viacerých frontoch, obľúbenosť jeho brata Williama  a jeho rodiny raketovo stúpa::

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Minulý mesiac denník The Sun tiež informoval o tom, že sa na pozemku v blízkosti sídla Harryho a Meghan v Montecite našli pozostatky muža, o ktorom sa predpokladá, že patrí ku kmeňu Čumašov, ktorý kedysi obývali pobrežie Kalifornie. Napriek mnohým prekážam a stáročiam ťažkostí a šikany zo strany kolonizátorov sa Čumašom podarilo prežiť a dokonca prosperovať. Meghan a Harry, ktorí sa aktívne podieľajú na kampani proti rasizmu a apelovali na Spoločenstvo národov, aby "uznalo minulosť", aj keď je to "nepríjemné", teraz určite nepotrebujú poškodiť ich imidž kvôli záhradnému zavlažovaniu a preto je vysoko pravdepodobné, že stretnutie s pani Eleanor sa napokon uskutoční.

Súvisiace články

Najčítanejšie