Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šokujúce zistenie! Kráľovná Alžbeta je na tróne neprávom a kráľom by nemal byť ani Charles!
Zdielať na

Šokujúce zistenie! Kráľovná Alžbeta je na tróne neprávom a kráľom by nemal byť ani Charles!

Archívna reportáž

Počas tohtoročného diamantového jubilea panovania kráľovnej Alžbety II., sa opäť dostáva do popredia otázka následníctva trónu. Kráľovná sa ale už stihla nedávno vyjadriť, že jej následníkom bude princ Charles (73), ako sa aj predpokladalo, a nie William, ako niektorí špekulovali. Dokonca spolu s ním by mala byť korunovaná aj jeho manželka Camila, čo odobrila samotná Alžbeta II. Po najnovšom obvinení princa z korupcie sa však začali veci trochu komplikovať.

​​Objavil sa aj iný dôvod, prečo by podľa správnosti nemal byť Charles kráľom, ba dokonca ani jeho matka Alžbeta II. právoplatnou vladárkou. Britský historik Tony Robinson prišiel s nečakaným zistením, že Eduard IV., jeden z anglických kráľov 15. storočia, nebol biologickým dieťaťom svojho otca, píše portál Express. Všetci jeho potomkovia vrátane Alžbety II. a Karola sú preto technicky vzaté nelegitímnymi panovníkmi. 

​Eduard IV. bol počatý v čase, keď jeho oficiálne uznávaný otec Richard Plantagenet nebol prítomný na mieste, kde trávila čas jeho manželka Cecília Nevill. Biologickým otcom musel byť teda niekto iný. Robert ho ale uznal ho za syna, a tým dal veci "papierovo" do poriadku. Iste to nebol prvý, ani posledný prípad takýchto ľavobočkov v kráľovských rodinách. Ale je to zaujímavá informácia o tom, ako osud mení ľudské pravidlá a životy. Ani samotná kráľovná Alžbeta II. by bez abdikácie jej strýka Eduarda VIII. nezasadla po smrti svojho otca na trón.

Budúci kráľ, princ Charles má svojský zmysel pre humor. Pozrite si jeho najvtipnejšie momenty:

Historik Tony Robinson dokonca vypátral toho, kto by mal byť podľa jeho zistení britským panovníkom. Ten žil v austrálskej buši, kde bol farmárom. Jeho meno je Michael Abney-Hastings († 69) a keď sa túto správu dozvedel, prijal ju s radosťou. Iste si cenil svojho prestížneho postavenia, aj keď iba čisto teoretického. On už ale iste britský trón neohrozí svojimi nárokmi, lebo ešte v roku 2012 skonal. Toto právo na trón by mohol prebrať jeho syn Simon Michael Abney-Hastings (48), ale určite sa o to pokúšať nebude vzhľadom na nekonečné dokazovania, ktoré by nakoniec aj tak zostali bez výsledku. A tak môže príbeh pokračovať, hoci možno skutočne bez kráľovskej krvi.

Podľa niektorých zdrojov je kráľovná Alžbeta II. na tróne nelegitímne: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie