Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Líder kapely Lucie nezaváhal! Sadol aj s manželkou do auta a vybral sa smer Ukrajina!
Zdielať na

Líder kapely Lucie nezaváhal! Sadol aj s manželkou do auta a vybral sa smer Ukrajina!

V pohraničí s Ukrajinou pôsobí množstvo humanitárnych organizácií a dobrovoľníkov. Konflikt nenecháva chladnými ani známe osobnosti, ktoré sa aktivizujú či už cez príspevky do zbierok, najrôznejšie výzvy, alebo dokonca aj priamo v centre diania. Medzi nich sa zaradila aj česká spevácka hviezda David Koller.

​Po vypuknutí vojnového konfliktu líder kapely Lucie spolu s manželkou zorganizoval finančnú zbierku a za získané peniaze nakúpil nevyhnutné veci pre utečencov. Dokonca ich osobne priviezol až na hraničnú čiaru, do Vyšného Nemeckého. Tam naložil istú ukrajinskú matku s deťmi a odviezol ich do Česka.

"Myslím, že teraz potrebujú od nás všetkých pomoc a potrebujú sa sem rýchlo dostať, aby neochoreli, potom to bude ešte drahšie," racionálne zhodnotil David Koller stojac na slovensko-ukrajinskej hranici. Problémom sú čakacie doby na ukrajinskej strane. Tisíce matiek s deťmi tam stoja v kilometrových radoch dlhé hodiny. Vo dne aj v noci za každého počasia. Jedna z ukrajinských žien opísala, že prejsť hranicu jej trvalo desať hodín, ale u nás to už bolo rýchle. Pomoc od Kollerovcov tak smerovala priamo na Ukrajinu. "Pôjde to deťom, ktoré to musia mať strašne, strašne zložité, neviem si to ani predstaviť," povedala manželka speváka, Anna Kollerová.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Koller (@davidkollerofficial)

Nakúpené veci sa na základe špeciálneho povolenia prekladali z dodávky do dodávky v medzihraničnom pásme. "Sú to všetky možné veci, od jedla, hlavne pre malé deti, a niečo teplé, nejaké zvršky, spodky a tak..," opísal obsah zásielky Koller. Vyložením tovaru a vecí na hranici sa pomoc nekončí. Majitelia dopravných prostriedkov sa vzápätí registrujú a ponúkajú utečencom bezplatný odvoz z hranice. Aj pre Davida to bola samozrejmosť. "Stojí tam desaťtisíc ľudí a čakajú, kedy ich pustia, aj s deťmi," ozrejmil jeden z ľudí, ktorí prišli pomôcť. Na jednu rodinu čakal na hranici aj David Koller, aby im pomohol do bezpečia. Ako neskôr zverejnil na Instagrame, mama s deťmi je už na Morave, kde na nich čakal jej manžel.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie