Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jasmine už v súvislosti s Ukrajinou praskli nervy! Ľudia ju začali odsudzovať, má pre nich jasný ODKAZ!
Zdielať na

Jasmine už v súvislosti s Ukrajinou praskli nervy! Ľudia ju začali odsudzovať, má pre nich jasný ODKAZ!

Archívna reportáž

Zo dňa na deň po dvoch rokoch zmizla téma číslo jeden - covid. Žiaľ, nie preto, žeby sa pandémia skončila, ale preto, že ju nahradila oveľa horšia hrozba, svetového vojnového konfliktu. Kým ten zatiaľ nie je úplne akútny, v pekle vojny už od štvrtka žije Ukrajina. Azda niet človeka, ktorého by sa to nedotklo, vrátane známych osobností, z ktorých mnohé robia skutočne veľa a odvážnych rozhodnutí. No nie je žiadny návod na to, čo a ako presne treba robiť, zjavne ale mnohí majú ten pocit, že keď sa niekto neaktivizuje podľa ich predstáv, treba ho odsúdiť.

​Sociálne siete zaplavili nielen desivé správy z Ukrajiny, ale vzápätí aj obrovská vlna prejavov solidarity s naším východným susedom. Snáď každé mesto organizuje zbierky potrebných vecí, vznikli viaceré finančné zbierky, mnohí ponúkajú svoje domy, byty, alebo hoci len izby pre ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine. David Koller, líder kapely Lucie, dokonca osobne sadol do auta a odviezol materiálnu pomoc na hranice do Vyšného Nemeckého a odtiaľ odviezol mladú ukrajinskú rodinu do bezepčia na Moravu.

Nie všetci sa zapojili až takto aktívne a nie všetci o tom informujú. No ako to už na internetoch býva, ľudia majú pocit, že majú presný recept na to, ako sa vhodne správať a kto to nedodrží, zle je. Zažívajú to na vlastnej koži v súčasnosti napríklad aj Zuzana Plačková, Silvia Kucherenko či Jasmina Alagič.

Nie každý to cíti tak, ako líder kapely Lucie, aby sadol do auta a išiel pomôcť na ukrajinské hranice osobne:

​Na všetky sa zosypala vlna kritiky, že si dovoľujú zverejňovať aj iné príspevky, ako je vyjadrovanie sa ku konfliktu, ešte nebodaj sú niektoré aj veselé, či týkajúce si ich biznisu. Aktuálne sa rozčúlila Silvia Kucherenko, ktorej exmanžel je Ukrajinec, čo aj z jej syna Alexandra robí polovičného Ukrajinca a v krajine má aj starého otca. No podľa jej sledovateľov sa Silvia málo zapája. "Pozrite, že to každý deň nevyplakávam ako 99 % ľudí, čo ani nemajú na Ukrajine žiadnu rodinu, to neznamená, že je to u nás ružové! Týka sa ma to viac, ako si myslíte! Nemám potrebu sa pred vami spovedať," odkázala vytočená Silvia jasne hejterom a pridala aj šťavnatý vulgarizmus.

Instagram/SK

​A veľmi podobné je to zjavne aj u Jasminy. "Začali sa tu súdiť a osočovať ľudia vzájomne, kto, koľko, čoho má dávať a čo nemá, trošku nad tým krútim hlavou a trošku mi to je aj ľúto, že sa táto situácia zneužíva na další nepokoj, u mňa nenájdete žiadne pravidlá o tom čo by ste teraz mali robiť ako to, aby ste sa pokúsili robiť všetko,čo je pre Vás momentálne v rámci situácie najlepšie na podporu svojej rodiny a ak máte tie možnosti na reálnu podporu ľudí ktorých sa priamo táto situácia dotýka," napísala už tradične veľmi racionálne Jasmina. Priznala, že má strach a aj preto nemieni každú chvíľu postovať nové informácie, aby zbytočne ľuďom, ktorí to možno vnímajú podobne, ako ona, nepridávala obavy. Namiesto toho sa snaží vychutnať si každú sekundu s milovanými, čo teraz mnohí vnímajú ešte silnejšie a s vďakou.

Súvisiace články

Najčítanejšie