Oblačno
16°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Kate a William spravili veľkú výnimku! TOTO oznámili svetu!
Zdielať na

Kate a William spravili veľkú výnimku! TOTO oznámili svetu!

Archívna reportáž

Svet je v šoku zo situácie, ktorá nastala na Ukrajine. Rusko sa rozhodlo vstúpiť na jeho územie, kde sa odohrávajú krvavé boje. Na svete sa neustále odohrávajú vojenské konflikty, našťastie, Európu až na výnimky roky obchádzali. Na Ukrajine to už, žiaľ, neplatí a vo vzduchu visí desivá hrozba aj pre ostatných. Reaguje celý svet, vrátane celebrít, a vyjadrenia prichádzajú už aj od členov kráľovskej rodiny.

​To, že mier je krehká záležitosť, sa opäť potrvrdilo, hoci by to v civilizovanej spoločnoti v 21. storočí snáď už nikto nečakal. Všetci veria, že táto vojenská agresia rýchlo skončí a podpora Ukrajincom postihnutým vojnou neustále prúdi. K významným osobnostiam, ktoré sa jednoznačne postavili na stranu Ukrajiny, patria aj princ William (39) a jeho manželka Kate (40). Táto obľúbená dvojica sa zvyčajne nevyjadruje k politickej situácii, ale ako rodičia troch malých detí iste súcitia s ukrajinskými rodinami.  

Na ich profiloch na sociálnych sieťach sa teraz objavila ukrajinská vlajka. Obaja sa už v minulosti kontaktovali s ukrajinským prezidentským párom."V októbri 2020 sme mali tú česť stretnúť sa s prezidentom Zelenským a prvou dámou, aby sme sa dozvedeli o ich nádeji a optimizme, pokiaľ ide o budúcnosť Ukrajiny. Dnes stojíme na strane prezidenta a ukrajinského ľudu, ktorý statočne bojuje za svoju budúcnosť," uviedli jasnú správu vo svojom príspevku William a Kate.   

Náš východný sused Ukrajina sa už niekoľko dní zmieta vo vojne, na pomoc vyrážajú mnohé známe osobnosti:

​​Britská kráľovská rodina pozvala prezidentský ukrajinský pár do Buckinghamského paláca pred dvoma rokmi ako ich vôbec prvú oficiálnu návštevu od začiatku pandémie. To sa taktiež považuje za znak uznania a podpory zo strany najmocnejšieho kráľovstva na svete. Aj rebeli, vojvodovia zo Sussexu, sa ozvali spoza oceána na podporu Ukrajiny. Samotnú kráľovnú teraz trápi covid a svoje úradné povinnosti teraz nezastáva. Svet čaká, že hrôza vojny sa čoskoro skončí v mene spravodlivosti.

Cambridgeovci podporili ukrajinského prezidenta prostredníctvom sociálnej siete:

Súvisiace články

Najčítanejšie