Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
TAKTO prijal sestričku malý Archie! No jeho teta Kate prekvapila priznaním o malej neterke!
Zdielať na

TAKTO prijal sestričku malý Archie! No jeho teta Kate prekvapila priznaním o malej neterke!

Archívna reportáž

Manželskému páru vojvodov zo Sussexu sa nedávno splnila túžba po druhom, a ako sa už dávnejšie vyjadrili, aj poslednom potomkovi. Narodila sa im dcérka, ktorej dali meno Lilibet Diana. Nie všetci prijali s nadšením to, že dostala prvé meno po kráľovnej Alžbete II. v pre ňu veľmi osobnej podobe. Touto zdrobneninou ju v detstve nazýval otec a neskôr aj jej manžel, princ Philip. V každom prípade jej meno meniť už iste nebudú. Z malej Lili sa ale tešia nielen rodičia, ale aj jej starší braček Archie.

Napriek zlej krvi, ktorú spôsobili v kráľovskej rodine Sussexovci najprv svojím odchodom, neskôr verejným osočovaním jej najvýznamnejších členov, kráľovná na nich zjavne nezanevrela. Údajne jej Harry s Meghan ukázali malú Lilibet prostredníctvom videohovoru len pár hodín po pôrode. Hovorca vojvodov televízii Sky News potvrdil, že kráľovná bola prvým členom rodiny, ktorý sa dozvedela túto radostnú novinku a bábo aj videl. Hovorca tiež povedal, že počas rozhovoru s kráľovnou ešte pred narodením dievčatka sa jej zverili so želaním pomenovať dcérku na jej počesť Lilibet. Tvrdí, že keby ich v tom nepodporila, meno by nepoužili, no šíria sa aj opačné názory - že zo strany Sussexovcov nešlo o otázku, ale o suché oznámenie.

Veľkú radosť z príchodu mamy s malou Lilibet domov z pôrodnice mal vraj dvojročný mužský potomok vojvodov zo Sussexu. "Archie je šťastím bez seba, že má malú sestričku. Zbožňuje ju a stále pusinkuje. S pomocou rodičov si ju aj podržal v náručí," prezradil americkému magazínu Cosmopolitan páru blízky zdroj. Prijatie súrodenca je vždy napínavý okamih, či staršie dieťa nezačne žiarliť, no zdá sa, že v tomto prípade nič také nenastalo.

Sussexovci si poriadne pokašľali vzťah s Harryho rodinou:

​Meghan a Harry nenechali nič na náhodu a Archieho na príchod sestričky pripravovali. "Veľa s ním hovorili o bábätku. Len je ešte malý na to, aby to pochopil. Je ale dostatočne veľký na to, aby žil aj svoj život. Užíva si materskú školu a vonkajšie aktivity," vyjadril sa zdroj z blízkeho okolia páru trošku obšírnejšie o živote malého Archieho. Rodičia o ňom veľmi radi hovoria, občas potešia aj fotkou či videom. Rodinné šťastie vojvodov sa s príchodom dcérky na svet iste ešte viac zväčšilo, zatiaľ ale verejnosti svoj poklad neukázali. Dá sa ale predpokladať, že sa tak čoskoro stane. Vojvodovia, zrejme na podnet Hollywoodom ovplyvnenej skúsenej herečky Meghan, vždy hľadajú ten správny moment, aby dosiahli na verejnosti čo najväčší efekt.

​Novorodenú Lilibet Dianu zatia vraj nevideli ani vojvodovia z Cambridge, teda Harryho brat a švagriná. "Zatiaľ sme sa s ňou nestretli. Dúfam, že to bude čoskoro," povedala Kate počas summitu svetových lídrov G7, keď spoločne s manželkou prezidenta USA Bidena, prvou dámou Jill, navštívili cornwalskú školu. Na otázku, či má pre Lilibet nejaké želanie Kate s nadšením odpovedala: "Prajem jej všetko najlepšie. Nemôžem sa dočkať, až sa s ňou stretnem". Naživo to zrejme tak skoro nebude, no zatiaľ vraj novorodenú členku rodu Windsorovcov ešte s Williamom nevideli ani prostredníctvom videohovoru, čo je neklamný znak pošramotených vzťahov. Ktovie, či si trúfne princ Harry dcérku priniesť rodine ukázať v krátkej dobe, keď príde odhaliť sochu svojej mamy Diany k výročiu jej nedožitých šesťdesiatin. Bude to presne 1. júla a slávnosť sa uskutoční v Kensingstonskej záhrade v Londýne. Iste nie náhodou dali vojvodovia zo Sussexu druhé meno dcérke Diana, no mesačné bábo by azda nebolo vhodné vláčiť dlhú cestu cez oceán.

Súvisiace články

Najčítanejšie