Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Smutná spoveď sestry zosnulej Šafránkovej! Príčinu smrti stále nepoznajú, bol to obrovský šok!
Zdielať na

Smutná spoveď sestry zosnulej Šafránkovej! Príčinu smrti stále nepoznajú, bol to obrovský šok!

Pred dvomi dňami šokovala Česko aj Slovensko správa o nečakanom skone herečky Libušky Šafránkovej. Hoci trpela roky rakovinou, jej smrť len dva dni po 68. narodeninách nikto nečakal. Ani jej mladšia sestra Miroslava, s ktorou mala celý život veľmi blízky vzťah.

Nečakaný skon populárnej herečky, navždy spojenej u filmových divákov najmä s jej rolou Popolušky, zarmútil verejnosť nielen v Česku a na Slovensku, ale aj v Nemecku a ďalších krajinách vo svete, kde sa film o Popoluške s veľkým úspechom roky vysielal. Absolútne nepripravenú zastihla smutná správa aj sestru Libušy Šafránkovej,  Miroslavu, píše portál Blesk.cz. Tá sa o dlhodobo chorú herečku príkladne starala, ich bývanie v tesnej blízkosti umožňovalo časté návštevy. Strata milovanej sestry je pre ňu po všetkých stránkach nesmierne bolestná.

Obidve sestry Šafránkové sa rozhodli venovať herectvu a podarilo sa im dokonca aj spolu hrať tak na doskách divadla, ako aj pred filmovou kamerou. Dlhé roky bývali neďaleko seba v rodinných domoch v pokojnej časti Prahy. Poslednú dobu tam vo vilke obklopenej záhradou trávila Libuška Šafránková, spolu s manželom, rovnako slávnym hercom Josefom Abrhámom (81), čas kvôli strachu z covidu takmer v úplnej izolácii. V pondelok jej mladšia sestra Miroslava (62) nezabudla prísť osobne zablahoželať k 68. narodeninám. Malá oslava len pre najbližších však trvala krátko, Libuška musela byť po nej hospitalizovaná kvôli plánovanej operácii v nemocnici. Tam v stredu ráno, žiaľ, skonala.

Pripomeňte si Šafránkovú v jej azda najslávnejšej úlohe:

Aj keď sestru Libušky ovládol veľký smútok, bola ochotná poskytnúť rozhovor pre Blesk.cz. Na otázku, čo sa vlastne stalo, ale nevedela ani ona dať konkrétnu odpoveď. "Asi mi nebudete veriť, ale ani dodnes neviem, čo sa stalo. Bolo to tak nečakané... Volala som synovcovi, ale on mi tiež nebol schopný nič povedať. Viete, ja si myslím to ešte nevedia ani lekári, že to skúmajú," prekvapila Miroslava informáciou s veľkou neznámou. Libuške museli kvôli nádoru pred pár rokmi odstrániť časť pľúc, ale zasiahnuté rakovinou zrejme boli aj iné časti tela. Pripúšťa to aj jej sestra. "Ona to ale nevzdávala. Mala tak obrovskú vôľu žiť! Že nám teraz umrie, naozaj nenapadlo nikomu z nás. Ono sa na toto ale pripraviť nedá nikdy. Mne samej stále ešte nedošlo, čo sa vlastne stalo," zverila sa so svojimi pocitmi zdrvená Miroslava.

Miroslava si zahrala napríklad aj malú morskú vílu:

O utorňajšej operácii, ktorá bola plánovaná, nechcela Miroslava povedať nič bližšie. "Nikto netušil, že sa domov nevráti. Nikto to netušil. Vôbec nikto nebol pripravený, že by mohla takto náhle odísť," s bolesťou vysvetľovala s tým, že v skutočnosti ale na to pripravení byť mohli. "Nikto si nedokáže predstaviť, čo si chudera musela obzvlášť v poslednej dobe prežiť. Bezprostrednú príčinu, prečo už tu nie je, ale naozaj nepoznám...," konštatovala. Prezradila, že o poslednú rozlúčku s milovanou sestrou sa postará syn Josef Abrhám mladší. "Ja ale všetkým ľuďom veľmi ďakujem za prejavenú účasť a myslím, že by bola moja sestrička veľmi rada, keď za ňu ľudia zapália sviečku a pomodlia sa," povedala na záver.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie