Skoro jasno
15°
Bratislava
Trúfol si na to ako prvý! Slávny spevák pustí na svoj koncert už len zaočkovaných!
Zdielať na

Trúfol si na to ako prvý! Slávny spevák pustí na svoj koncert už len zaočkovaných!

Po nekonečnej pauze ožíva opäť aj kultúra. Divadlá, kiná, koncerty - v podstate všetko, čo ľudia považovali ešte pred rokom a pol za úplnú samozrejmosť je teraz ako splnenie sna po zobudení sa z nočnej mory. Niet pochýb, že letné festivali zažijú veľký nápor, keď si to budú chcieť ľudia užiť ešte pred hrozbou ďalšieho jesenného lockdownu, ktorý mnohí pesimisti avizujú. Pred fanúšikov sa po dlhom čase postaví aj hviezdy americký spevák Bruce Springsteen, no jeho koncert nie je pre všetkých.

Kultúrny život na Broadwayi odpáli už onedlho svojou šou 71-ročný Bruce Springsteen, ktorý ale akosi zabudol starnúť už snáď pred tridsiatimi rokmi. Autor mnohých nesmrteľných hitov, ako napríklad Born in the USA, Streets of Philadelphia, Human Touch či Dancing in the Dark je ale známy aj svojimi nekompromisnými názormi aj v politike, či na iné vážne témy. A teraz dal jasne najavo, čo si myslí o očkovaní.

Svoju slávnu šou sa chystá odpáliť po covidovej pauze na newyorskom Broadwayi ako prvý, už 27. júna. Podarilo sa mu ale spraviť si reklamu ako málokomu. Pôjde o prvé umelecké vystúpenie, kde je podmienkou vstupu plné zaočkovanie proti covidu.

Pripomeňte si azda najslávnejšiu Bruceovu pieseň:

Šou Springsteen na Broadwayi odpálil spevák po prvýkrát už v roku 2017, o rok neskôr vyšla dokonca aj vo filmovej verziii. Okrem najväčších hitov je popretkávaná aj osobnými príbehmi speváka, vtipnými historkami a obvykle okorenená aj zaujímavými hosťami. Bruce sa hudobne sprevádza sám, či už na klavíri alebo na gitare. Za šou získal dokonca aj ocenenie Tommy Award.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bruce Springsteen (@springsteen)

S limitovaným počtom predstavení bude Springsteen vystupovať do septembra. Výťažok z otváracej šou pôjde organizáciám bojujúcim s dôsledkami pandémie. V USA je už plne zaočkovaných zhruba 43 percent populácie, a hoci sa tí nezaočkovaní na Brucea iste trochu hnevajú, ešte stále je tu vyše 140 miliónov ľudí, ktorí môžu o Springsteenových koncertoch veselo uvažovať. A pribúdajú ďalší, akurát treba rátať s cenou vstupeniek kdesi okolo šesťsto dolárov a viac.

Súvisiace články

Najčítanejšie