Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Kráľovská rodina hlási bábätko na ceste! Pre Meghan a Harryho je to ale poriadna podpásovka!
Zdielať na

Kráľovská rodina hlási bábätko na ceste! Pre Meghan a Harryho je to ale poriadna podpásovka!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina sa rozrastie o ďalšieho člena. Po niekoľkých smutných udalostiach, ktoré rodinu v posledných mesiacoch postihli sa o úsmev na tvári kráľovnej postarala jej vnučka. Zaujímavé je však načasovanie oznámenia radostnej správy, z ktorého nebude asi celkom nadšená nevesta jej vnuka Harryho spoza veľkej mláky.

Vnučka kráľovnej Ažbety II., princezná Beatrice (32) spolu s manželom Edoardom oznámili v stredu 19. mája radostnú správu. Už onedlho sa stanú po prvýkrát rodičmi. Obe rodiny sú nesmierne nadšené, správy o bábätku totiž prichádzajú po necelom roku od ich svadby, ktorá sa konala 17. júla 2020. Dieťatko by malo prísť na svet jeseň 2021, avšak pozornému oku fanúšikov kráľovskej rodiny neušlo, že oficiálne oznámenie bolo načasované na deň tretieho výročia svadby vojvodov zo Sussexu. Kráľovský expert Duncan Larcombe pre denník The Sun prehovoril, čo si o tomto kroku myslí.

Smútok z náhlej straty šteniatka dorgiho menom Fergus zo psej svorky kráľovnej Alžbety II. vystriedala obrovská radosť z tehotenstva jej vnučky, princeznej Beatrice. S manželom, úspešným talianskym developerom Edoardom Mapellim Mozzim sa už na jeseň stanú rodičmi prvého bábätka a svoju radosť sa rozhodli zdieľať aj verejne prostredníctvom sociálnych sietí. Na Instagrame zverejnili romantický záber z ich minuloročnej svadby, na ktorej je Beatrice v krásnych svadobných šatách a diamantmi vykladanou čelenkou. Obe kedysi patrili jej starej matke a kráľovná Alžbeta II. jej ich na tento veľký deň požičala. "Jej kráľovská výsosť princezná Beatrice a pán Edoardo Mapelli Mozzi s veľkou radosťou oznamujú, že na jeseň tohto roku čakajú dieťa. Kráľovná bola taktiež informovaná a obe rodiny sa z tejto správy veľmi tešia," znie celkom strohé oznámenie pod príspevkom, ktoré si však iba za niekoľko hodín vyslúžilo viac ako pol milióna "lajkov" a obrovské množstvo gratulácií.

Meghan Markle si pozornosť britskej verejnosti užívala, avšak iba do chvíle, kým sa neobjavili prvé špekulácie o jej zvláštnej povahe a vypočítavosti:

​Beatrcie sa aj vďaka jej skromnej povahe a prirodzenému vystupovaniu teší mimoriadnej obľube britskej verejnosti. Avšak ukázala tak trochu aj rožky, keď si vybrala konkrétny dátum na zverejnenie radostnej novinky. Dňa 19. mája sa pred tromi rokmi totiž ženil aj vnuk kráľovnej Alžbety II., princ Harry. Správa o tehotenstve tak celkom zatienila tretie výročie svadby Meghan a Harryho, ktorí ho oslavujú v novom domove, v Spojených štátoch amerických. Nie je isté, či to bol zámer, alebo náhoda, avšak kráľovský expert má však na to jasný názor. "Skutočnosť, že to bol Buckinghamský palác, kto vypustil toto oznámenie, dokazuje, že nejde o obyčajný omyl. Načasovaniu podobných oznámení ako je tehotenstvo člena rodiny je venovaná relatívne veľká pozornosť. Je veľmi nepravdepodobné  že by pracovníci opomenuli význam tohto dňa pre Meghan a Harryho," myslí si expert Duncan Larcombe, ktorý jedným dychom dodáva, že na oznámenie tehotenstva slúži relatívne široký výber dní, dátum svadby je však podľa jeho slov už "vytesaný do kameňa".

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

"Avšak bolo by príliš odvážne povedať, že to bolo zámerné, ale som si istý, že sa to bude na druhej strane Atlantiku takto prezentovať," naráža na večne ukrivdený pár vojvodov kráľovský expert. Avšak pripomína, že podobnú "zradu" urobila ako prvá Meghan princezninej sestre Eugenie, keď oznámila svoje tehotenstvo v deň svadby s jej manželom Jackom Brooksbankom v októbri 2018. Nebolo žiadnym tajomstvom, že bola princezná Eugénia veľmi dotknutá a nahnevaná, že sa jej Meghan takto pokúsila ukradnúť pozornosť v jej veľký deň. "Aj členovia kráľovskej rodiny sú iba ľudia, a zdá sa, že sú to sestry z Yorku, kto sa teraz smeje naposledy," dodal na záver a človek nemusí byť veľmi domýšľavý, aby bolo jasné, že zrejme presne to aj bolo zámerom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie