Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Namiesto obdivu novej knihy poriadne studená sprcha! Meghan obvinili z plagiátorstva!
Zdielať na

Namiesto obdivu novej knihy poriadne studená sprcha! Meghan obvinili z plagiátorstva!

Archívna reportáž

Aj vďaka rozhovoru u Oprah Winfrey nemu začala v USA rásť utešená fanúšikovská základňa kontroverzného páru vojvodov zo Sussexu, ktorý chce práve za veľkou mlákou začať svoj život odznova, bez povinností voči kráľovskej rodine. Avšak zo svojho pôvodu a titulov sa napriek tomu rozhodli vyťažiť čo to dá, a Meghan sa rada necháva oslovovať titulom vojvodkyne. Aktuálne napísala detskú knihu, ktorej obal zdobí okrem názvu aj autorkine meno, Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu. A práve táto skutočnosť leží mnohým jej kritikom poriadne v žalúdku a tak na knihe hľadajú každú chybičku, ktorú by mohli napadnúť. Najnovšie jej neprajníci tvrdia, že námet na knihu okopírovala.

Ako prináša denník The Sun, herečka, filantropka a najnovšie aj spisovateľka Meghan Markle bola obvinená, že jej nový počin, kniha s názvom Lavička (The Bench) je vykradnuté dielo istej britskej autorky Corrinne Averiss. Samotná dotknutá spisovateľka sa k týmto obvineniam vyjadrila, no jej odpoveď mnohých celkom prekvapila.

Detská knižka s názvom Chlapec na lavičke (The Boy On the Bench) od spisovateľky Corrinne Averiss mala byť údajne predlohou knižky vojvodkyne zo Sussexu, v ktorej opísala výnimočný vzťah otca so synom na príklade jej manžela, princa Harryho a ich spoločného synčeka Archieho. Samotná autorka detskej knižky z roku 2018 však tieto reči poprela a tvrdí, že nevidí medzi príbehom v jej knižke a tým Meghaniným žiadnu podobu. "Lavička začala ako báseň, ktorú som napísala môjmu manželovi na Deň otcov, v rovnaký mesiac, kedy sa narodil Archie. Tá báseň sa neskôr stala príbehom," vyjadrila sa Meghan, ktorá vraj s ilustrátorom úzko spolupracovala, aby aj pomocou kresieb čo najpresnejšie vyjadrili špeciálne puto medzi synom a otcom.

Známy kritik Meghan Markle, moderátor Piers Morgan prišiel kvôli kritike na jej hlavu o prácu v obľúbenom programe Good Morning Britain. Vojvodkyňu však verejne kritizuje naďalej a najnovšie to od neho  "schytala" za jej knihu s názvom Lavička:

​Kritici to však vidia inak a upriamujú pozornosť práve na vzhľad obálky a ilustrácie, ktorých autorom je Christian Robinson. Obe knižky majú podľa nich rovnaké farbené prevedenie, na ktorých sa vyníma lavička pod košatým stromom a veselými vtáčikmi v okolí. Porovnať ilustrácie v oboch knižkách si môžete v galérii TU. Aj obrázok otca a synčeka na lavičke v oboch knižkách je podľa kritikov jasným dôkazom, že Meghan vlastnú kreativitu pri tvorbe knihy príliš nezaťažovala. "Ešte predtým ako miniete svoje peniaze na knihu Haryho prvej manželky, prečítajte si knihu Chlapec na lavičke od Corrinne Averiss a Gabriela Alboroza," napísal k diskusii o knižke jeden z Meghaniných "fanúšikov". "Verím, že tá autorka, ktorej dielo Meghan vykradla, ju bude žalovať, že jej nie je hanba," napísal iný rozčertený používateľ na Twitteri. K debate na tejto sociálnej sieti sa však pridala aj samotná autorka pôvodnej knižky a tvrdí, že ona podobnosť medzi dvom dielami nevisí.

"Po prečítaní popisu a zverejneného úryvku z knihy vojvodkyne musím povedať že nejde o rovnaký príbeh, či tému, ktorá je v mojej knihe Chlapec na lavičke. Nevidím tam žiadnu podobnosť," napísala na Twitter Corrinne Averiss. No neprajným rečiam sa už zabrániť nedá. Medzi najhlasnejších kritikov vojvodkyne patrí už tradične známy britský moderátor Piers Morgan, ktorý dokonca kvôli drsným slovám na adresu Meghan prišiel o flek v obľúbenej rannej šou. Ten si myslí, že jej knižný počin je znakom pokrytectva a pre vidinu slávy a peňazí sa neštíti využívať titul vojvodkyne, ktorý získala vydajom do kráľovskej rodiny, pričom nedávno ju v rozhovore s Oprah ponížila a obvinila okrem iného aj z rasizmu.

"Pani Markle sa nemilosrdne zriekla vlastného otca a odmieta s ním mať čokoľvek spoločné, a to aj napriek tomu, že od seba teraz bývajú iba kúsok. Zriekla sa celej rodiny a okrem matky nikoho nepozvala ani na svadbu. Svojho otca potom ohovárala v rozhovore s Oprah," reagoval svojsky na Meghanine spisovateľské snahy Piers Morgan, ktorý si myslí, že jej správanie nekorešponduje s vrelosťou, radosťou a pohodou vo vzťahu medzi otcom a synom, ktorú v knihe opisuje. Mnohí sa však prikláňajú na stranu vojvodkyne, ktorá vraj možno práve pre nezhody s otcom vyzdvihuje kvality, ktorými oplýva jej manžel a už čoskoro dvojnásobný otecko Harry.

Súvisiace články

Najčítanejšie