Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kate a William poriadne prekvapili! TOTO ešte nespravila žiadna kráľovská rodina sveta, fanúšikovia jasajú!
Zdielať na

Kate a William poriadne prekvapili! TOTO ešte nespravila žiadna kráľovská rodina sveta, fanúšikovia jasajú!

Archívna reportáž

Britská kráľovská rodina, najmä kráľovná Alžbeta II., je známa svojim konzervativizmom, ak chce ale udržať priazeň ľudu voči monarchii, zmena je nevyhnutná. A tak sa snaží prispôsobiť modernej dobe a v tom ju podporujú aj noví a mladí členovia rodiny, ktorí sa do nej priženili či privydali. Novinky už kedysi začal zavádzať nedávno zosnulý princ Philip II.

Princ Philip bol skutočne čerstvý vietor v dovtedy tradíciami veľmi zviazanej a konzervatívnej britskej kráľovskej rodiny. Do kráľovského paláca dal inštalovať rôzne technické vymoženosti, ale angažoval sa aj v rámci nového prístupu k médiám. Uvedomoval si zrejme ich moc, ktorú chcel využiť v prospech popularity kráľovskej rodiny. Bol to on, kto zariadil, aby sa korunovácia jeho manželky Alžbety II. vysielala naživo v televízii a tým jej rapídne stúpla popularita.

Na súkromie si však stále, ako napokon aj väčšina obyčajných ľudí, kráľovská rodina veľmi potrpí. Ale v jej prípade to ide čoraz čoraz ťažšie. Kráľovná veľmi ťažko znášala rôzne škandály, ktoré svojho času priam otriasli Britániou. Postarala sa o to najmä lady Diana, ktorá sa rada zverovala so svojim trápením médiám. Jej sláva bola nielen medzi obyvateľmi veľkej Británie obrovská. Mnohí začali obviňovať kráľovskú rodinu z bezcitnosti a jej popularita a prestíž začala veľmi upadať. Ale aj z toho obdobia sa vďaka dobre premyslenej mediálnej stratégii dostali. Trvalo to však nejakú dobu. A preto začali klásť ešte väčší dôraz na ich priebežne vytváraný dobrý obraz v rámci verejnosti.

Zdá sa, že britskej monarchii sa nič lepšie ako Kate a William ani nemohlo stať, ľudia ich milujú:

​Popularitu vrátili kráľovskej rodine najmä princovia William a Harry. Ten starší zabodoval svojou uvážlivosťou a veľmi dobrým výberom partnerky, hoci neurodzeného pôvodu, Kate. Tá sa do svojej role vžila natoľko, že ďaleko predčí mnohé britské šľachtičné. Mladší Harry si zas ľudí získal svojou neviazanosťou a zmyslom pre humor. To sa však začalo meniť, keď sa oženil s americkou herečkou Meghan. Tá v úsilí upútať na seba pozornosť verejnosti pomocou médií neváhala pošpiniť povesť kráľovskej rodiny a Harry ju v tom podporil. A tak nezostalo nahnevanému Williamovi nič iné, ako ešte viac zvýšiť úsilie o vytváranie dobrého obrazu kráľovského dvora a rodiny.

Toto je prvé video na youtobovom kanáli vojvodov z Cambridge:

Najnovšie sa William spolu s Kate rozhodli informovať verejnosť o svojom živote pomocou youtubového kanála. Prvé video so zostrihom rôznych životných udalostí zverejnili v stredu. Boli tam zábery ako z oficiálnych, tak aj súkromných vybraných momentov, ktoré podčiarkla dobre zvolená svižná melódia na pozadí polminútového videa. "A mimochodom, daj si pozor, čo hovoríš, pretože títo chlapi všetko nakrúcajú," radí so smiechom v úvode videa Kate princ William. "Ja viem," zasmiala sa jeho pekná manželka. Na záberoch nechýbajú samozrejme ani ich tri rozkošné deti. V priebehu prvého dňa získali vyše 350 tisíc odberateľov a trailer má takmer 2,5 milióna prehratí. Popularita manželského páru iste stúpne ešte viac. A tým nepochybne aj britského kráľovského dvora, s ktorým je William, ako budúci kráľ, aj s jeho rodinou nerozlučne spätý.

Súvisiace články

Najčítanejšie