Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Skutočne to inak nevie?! Kráľovnú trápi jej nespratný syn Andrew ďalším škandálom!
Zdielať na

Skutočne to inak nevie?! Kráľovnú trápi jej nespratný syn Andrew ďalším škandálom!

Archívna reportáž

Princ Harry nie je jedinou čiernou ovcou britskej kráľovskej rodiny, dokonca sa ku "kráľovi" škandálov ani neblíži. Aj keď je tak trochu v Harryho tieni, rozhodne vo väčšej miere robí hanbu dobrému menu rodiny princ Andrew, mladší brat následníka trónu, princa Charlesa. Aktuálne si zarobil na ďalší škandál.

Kráľovná Alžbeta II. zbavila svojho problémového syna Andrewa v roku 2019 pozície staršieho člena rodiny pre aféry s mladistvými dievčatami, navyše v spojení s odsúdeným pedofilom Epsteinom. Princ už preto nemôže oficiálne reprezentovať kráľovstvo. Rovnako tak postihla aj princa Harryho minulý rok po "megxite". Obaja údajne trpia syndrómom mladšieho brata následníkov trónu a svoj komplex si potom zjavne vybíjajú neuváženými činmi. Najnovšie sa Andrew opäť objavil v nedobrom svetle, keď si založil novú firmu, cez ktorú by mal spravovať svoje súkromné investície, píše denník The Times.

Firma s názvom Lincelles je problémová v tom, že značný podiel drží jeho dlhoročný priateľ, bankár Harry Keogh. Ten bol kedysi hviezdou kráľovskej banky Coutts. V roku 2018 ho odtiaľ ale vyhodili kvôli obťažovaniu mladých zamestnankýň a navyše mal problémy aj s alkoholom. Podľa posledného prieskumu Andrewovi opäť klesla popularita v britskej verejnosti a tieto kontroverzné činy mu na popularite nepridajú. Pritom by sa chcel vraj opäť dostať na svoju stratenú rodinnú pozíciu. Veľmi sa snaží zaliečať svojej kráľovskej matke, bol to on, čo jej v marci zadovážil šteniatka obľúbenej rasy cargi a dorgi, aby sa necítila osamotená.

Princ Andrew sa "vzdal" kráľovských povinností v roku 2019:

​Srdce kráľovnej Alžbety II. ale zatiaľ neobmäkčil, jeho škandalózne skutky a správanie nerobia dobré meno kráľovskej rodine. Princ Andrew je vraj posadnutý sexom s mladými dievčatami, pričom údajne preferuje tie s hrdzavými vlasmi, podobnými, ako má jeho exmanželka Fergie. Zaplietol sa preto so sexuálnym predátorom Epsteinom, ktorý bol pre pedofíliu a s tým spojenými ďalšími trestnými činmi odsúdený. Princ sa údajne zúčastňoval skupinových sexuálnych orgií s neplnoletými dievčatami, ktoré mu Epstein zabezpečoval. Tvrdí to jedna z nich a konkretizovala aj čo sa dialo na Epsteinovom ostrove zvrhlostí St. James, kde s Andrewom okrem nej bolo asi osem ďalších mladistvých dievčat. Jeho právnici to ale rovnako ako on popierajú.

​Ale Epstein či Keogh nie sú jedinými kontroverznými známymi mladšieho brata princa Charlesa. Medzi ďalších patrili aj syn líbijského diktátora Muammara Kaddáfiho, Sajfa, azerbájdžánsky diktátor Ilham Alijev, či pašerák zbraní z Líbye Tárik Kajtúni, ktorý bol v roku 2018 dokonca hosťom na svadbe dcéry princa Andrewa, Eugenie. Aj jeho charitatívny projekt bol v oku vyšetrovateľov pre podozrivé finančné machinácie. Podľa informácií portálu Daily Mail sa jednalo o sumu 350-tisíc libier, ktorú mal vyplatiť svojej sekretárke Amande Thirsk, čo označili za „neoprávnenú správcovskú odmenu“. Pre zaujímavosť možno spomenúť, že so škandáloznou sexuálnou tzv. Profumo aférou bol spájaný aj otec Andrewa, princ Philip. Bolo to ešte v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, ale podarilo sa to ututlať. A aj jeho spájanie s menami mnohých žien vzbudzovalo otázky. Kráľovná Alžbeta mu to ale všetko vždy veľkodušne tolerovala a podobne je to aj pri jej synovi.

Súvisiace články

Najčítanejšie