Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Gott zomrel presne pred tromi rokmi, jeho vdove zarobil odvtedy ŠIALENÉ peniaze!
Zdielať na

Gott zomrel presne pred tromi rokmi, jeho vdove zarobil odvtedy ŠIALENÉ peniaze!

Archívna reportáž

Od skonu legendárneho českého speváka Karla Gotta (†80) ubehli presne tri roky, a odvtedy sa udialo doma aj vo svete veľa udalostí, z ktorých by Zlatý slávik radosť zrejme nemal. Tento svet opustil 1. októbra 2019, ale spomienky na neho pretrvávajú dodnes. Oživiť si ich mohli medzitým zhliadnutím životopisného filmu od Olgy Špátovej Malířovej s názvom Karel, ako aj vďaka výpravnej 700 stránkovej autobiografii Moja cesta za šťastím. Okrem toho sa neustále hrajú jeho pesničky, aj predávajú albumy. Karel tak zarába milióny aj po smrti.

​Vdova Ivana Gottová (46) sa po skone slávneho manžela utiahla do ústrania a na verejnosti sa ukázala až vlani na jeseň na premiére dokumentu Karel. Tá sa musela kvôli covidu niekoľkokrát odložiť, podobne ako spomienkové koncerty na Zlatého slávika. Tie sa uskutočnili v pražskej O2 Aréne až tento rok v júni.  Hoci išlo o nákladné akcie, určite výdavky neprekonali miliónové príjmy, ktoré Ivane Gottovej stále prúdia. Tá po Karlovom úmrtí spolu spolu s jej dvomi dcérami Charlotte (16) a Nelly (14) získala nielen miliardové dedičstvo, ale aj azda nikdy nekončiace tantiémy. Gottove dve staršie nemanželské dcéry, Dominika (49) a Lucia (35), boli z dedičského konania na základe dohody s odstupným ešte pred skonom otca vylúčené.

Zárobky majstra po tom, čo opustil tento svet, zaznamenávajú stále veľmi zaujímavé čísla, píše portál Extra.cz. Z predaja autobiografie Moja cesta za šťastím, ktorého prvý náklad v počte 60 000 výtlačkov sa podľa informácií Blesku okamžite vypredal, by malo cinknúť vdove viac ako 12 miliónov korún, ale možno aj dvojnásobok. Na dokument Karel od Olgy Špátovej sa prišlo pozrieť do kín viac ako 400 000 divákov a po odpočítaní provízie kín a distribútora mohla Ivana ako konateľka Karel Gott Agency zarobiť až 29 miliónov korún. Za predaj práv pre Netflix, Voyo a ČTV mohla získať len v Česku ďalších viac ako tri a pol milióna korún a ďalší milión korún za uvedenie filmu na Netflixe v Nemecku. 
Od skonu československej megahviezdy uplynuli práve tri roky:

​Od štátu Ivana navyše žiadala a dostala dve finančné podpory počas pandémie. Najskôr takmer milión korún a následne necelých 400 tisíc v ďalšej výzve, ako uviedli na stránke hlidacstatu.cz. Z tantiémov za hranie Gottových piesní v Česku, ale aj na Slovensku, Nemecku, Rakúsku či Švajčiarsku a inde by odhadom mali plynúť do Ivaninej kasy ročne ďalšie desiatky miliónov korún a z predaja albumov by mohol byť zisk zhruba vo výške 40 miliónov korún. Celkovo by mohla získať vďaka zosnulému manželovi Ivana Gottová 85 a pol milióna korún, čo je v prepočte zhruba 3,5 milióna eur. Tomu sa hovorí terno získané vydajom za jedného z najúspešnejších a najbohatších českých umelcov, ale to Ivana nepochybne dobre vedela.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie