Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
To je ale hanba! Zničený hrob Gottovcov, Ivana to nerieši!
Zdielať na

To je ale hanba! Zničený hrob Gottovcov, Ivana to nerieši!

Archívna reportáž

Karlov hrob je dokonalo udržiavaný

Hoci o krásny náhrobok slávneho českého speváka Karla Gotta (†80) na pražskom citoríne na Malvazinkách je postarané dôstojne, spoločný hrob jeho rodičov chátra. Karel by to iste nedopustil, no Ivane Gottovej zrejme posledné miesto odpočinku jeho rodičov až tak na srdci neleží.

​Zdá sa, že Ivana nemá záujem navštevovať hrob svokrovcov, po manželovom skone sa tam už vraj neukazuje. Pritom chcel mať Zlatý slávik vraj pôvodne svoj hrob práve vedľa rodičov na cintoríne v Újezdě u Svatého Kríža v Plzenskom kraji. Jeho priaznivci na rozdiel od Ivany ale nezabúdajú položiť kvety, sviečky a anjelikov k hrobu jeho rodičov, ktorý je nimi zaplnený. No samotný náhrobok výrazne poznačil zub času, ako vidno na TEJTO fotke.

Karlovi rodičia sú pochovaní v zadnej časti lesného cintorína v Újezdě. Jeho sesternica Hana Zímová (77) tam chodieva často, aby si uctila ich pamiatku, ale aj jej zosnulého priateľa Oldu Havránka (†78), Gottovho bývalého šoféra, s ktorým žila. Mrzí ju, že náhrobok rodičov Gotta z čiernej žuly poznačili roky dážď už úplne zmyl nápisy zlatej farby. "Tú dosku chcem nechať opraviť. Ivana sem nechodí, tak to urobím sama. Kvôli rodičom Kája a Oldíkovi, aby to tu mali pekné," zverila sa pre Ahaonline Gottova sesternica. No zdá sa, že Ivana si k nej, ani k ďalším členom manželovej rodiny vzťah nenašla.

​Na malebné rodisko majster často spomínal, keď tam ešte ako malý chlapec chodieval na prázdniny k starým rodičom, ktorých mal veľmi rád. Hrával sa na záhrade pri ich dome a aj preto nemohol Újezd chýbať ani v dokumentárnom filme Karel, ktorý zachytáva Gotta v posledných mesiacoch jeho života, keď navštívil všetky obľúbené miesta späté s jeho životom.

Krátko pred jeho skonom, začiatkom septembra 2019, keď už bol veľmi slabý a vyčerpaný, sa práve v tejto záhrade nakrúcali posledné zábery dokumentárneho filmu. V Újezdě u Svatého kríža stále žije práve v tomto dome so záhradou jeho sesternica Hana, s ktorou sa tam spolu iste v detstve hrávali, aj keď bola od neho o pár rokov mladšia. Klebetilo sa, že mala byť súčasťou dedičského konania po zosnulom majstrovi, ale či a koľko napokon dostala, nie je známe. Ivana mala jasnú predstavu, že jej s dcérami pripadne celý miliardový majetok. Či prispeje aspoň na opravu náhrobku rodičov zosnulého manžela nie je známe, ale bolo by to aspoň sympatické.

Súvisiace články

Najčítanejšie