Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodinu Hany Zagorovej zasiahla ďalšia rana! Jej sestra prišla o zrak!
Zdielať na

Rodinu Hany Zagorovej zasiahla ďalšia rana! Jej sestra prišla o zrak!

Archívna reportáž

Aj keď je sestra nedávno zosnulej Hanky Zagorovej (†75) od nej o dva roky staršia, populárna speváčka ju mala vraj vždy potrebu ochraňovať. Boli si veľmi blízke. Evelyn Bečvaříkovú (77) preto jej smrť po ťažkej chorobe veľmi zasiahla, sama však má nemalé zdravotné problémy. Zrak jej zoslabol až do takej miery, že takmer nevidí, čo je naozaj veľká tragédia pre každého takto postihnutého človeka. Nevidieť všetko to, čo svet ponúka cez zrak, je iste veľkým ochudobnením a je veľmi ťažké sa s tým vyrovnať.

​​O svojom zrakovom hendikepe Evelyn pred verejnosťou nerozpráva. Počas zádušnej omše za Hanku Zagorovú, ktorá sa konala v Kostole svätého Tomáša na Malej Strane, si však niektorí všimli jej neprítomný pohľad. Hoci ju mnohí aj zdravili, ona im na pozdrav neodpovedala. Akoby sa chcel za mamu ospravedlniť, vysvetlil im jej syn dôvod.  "Mama nevidí," povedal v krátkosti ospravedlňujúcim tónom Potvrdili to neskôr Blesku aj Bečvaríkovej susedia z domu, keď ju chceli navštíviť, aby s ňou urobili rozhovor.

"Nie je doma. Viete, má to ťažké, takmer nevidí," informovali susedia o problémoch bývalej dlhoročnej pracovníčky Hydrometeorologického ústavu. "Je mi veľmi zle..," odmietla ďalej pokračovať v rozhovore, ale pripustila, že neskôr sa k úmrtiu sestry vyjadrí. Ale ani druhý pokus na ďalší deň redakcii Blesku nevyšiel.  Zdvorilo sa ospravedlnila, čo jej ale nemožno vôbec zazlievať.

Evelyn sa s Hankou na verejnosti spolu ukazovali málokedy, ale v súkromí si boli veľmi blízke a rozumeli si už od detstva. Evelyn pred časom spomínala, že keď sa raz ocitla v zlom stave v nemocnici, bola Hanka za ňou ochotná okamžite prísť, aj keď jej prepadla letenka kúpená na tento let.

V istom zmysle jej to aj Evelyn vracala, keď pre zmenu bolo zle s ňou. Hanka by 6. septembra oslávila 76. narodeniny a Evelyn si ich iste s bolesťou pripomenula.Tie predošlé, jubilejné 75., chcela Zagorová osláviť vo veľkom koncertom v Lucerne rovnako, ako svoje sedemdesiatiy. Kvôli slabosti však tento narodeninový koncert, ako aj ďalšiu šnúru po ňom, musela zrušiť. Jej posledný koncert bol ten, keď sa v septembri nakazila covidom a bol, žiaľ, aj príčinou začiatku jej smutného konca.

Súvisiace články

Najčítanejšie