Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šokujúce odhalenie o skone Zagorovej! TOTO bola príčina smrti!
Zdielať na

Šokujúce odhalenie o skone Zagorovej! TOTO bola príčina smrti!

Archívna reportáž

Dlhé roky, prakticky už po dvadsiatke, sa Hanka Zagorová (75) trápila s pomerne vzácnou krvnou chorobou. Načas sa jej uľavilo po špeciálnych čajoch od liečiteľa, ktorého jej poradila herečka Kateřina Brožová (54), ako tvrdila. Choroba sa jej ale vrátila naplno späť po ťažkom covide, kvôli ktorému musela byť aj v nemocnici. K tomu sa jej priadala aj ťažká osteoporóza a bolesti. Na prekvapenie všetkých, ale príčinou úmrtia speváčky bola celkom iná diagnóza.

​Zagorovej manžel, vdovec Štefan Margita (66), sa po skone milovanej manželky psychicky zrútil a uzavrel. Hoci je inak tento úspešný operný spevák veľmi zhovorčivý, o príčiach úmrtia Hanky nepovedal nič. Až teraz sa verejnosť dozvedela, že napriek svojim ťažkým diagnózam, jedna v spojení s krvou a druhá s rednutím kostí, Hanka naposledy vydýchla kvôli krvnej zrazenine v mozgu, inak povedané - mŕtvici. 

Všetok svoj čas obetoval v poslednej dobe pre milovanú manželku obsadzovaný operný spevák, rodený Košičan Štefan Margita, ktorý zrušil aj svoju účasť na pripravovanej opere Káťa Kabanová v Národnom divadle v Prahe. "Nezvládol by som to psychicky," tvrdil s tým, že Hanka je pre neho prednejšia. Po celý čas jej zdravotných problémov sa jej snažil vždy byť poruke. Keď bola v nemocnici, nosil jej všetko, čo potrebovala, a keď prišla domov, čakali na ňu jej obľúbené kuracie rezne.

Speváčka zomrela krátko pred dožitím 76. narodenín:

​V nemocnici bol za ňou aj v osudný deň, 25. augusta. "Štefan bol pri tom, keď Hanka dostala raňajky. Napila sa kávy, položila hrnček a zrazu vraj mala strnulý výraz v tvári," opísal udalosť rodinný priateľ. "Štefan okamžite zavolal lekárov a tí konštatovali ťažkú mŕtvicu," potvrdili Blesku viaceré zdroje.

Margita zverejnil viacero srdcervúcich príspevkov, aj sériu nikdy nezverejnených fotiek:

Štefan bol pri Hanke na druhý deň, 26. augusta, keď naposledy vydýchla. "Na dnešnú 11. hodinu už nikdy nezabudnem. Strach, úplná beznádej, že som ťa navždy stratil, a že už nie si a nebudeš. Návrat do prázdneho bytu ma drása. Pozerám na tvoje veci a každý krok mi ťa tu pripomína," týmito slovami zverejnil Margita tú najsmutnejšiu správu. Priatelia sa mu snažia byť nablízku, no prekonať bolesť zo smrti milovanej, ktorej bol navyše aj svedkom, chce ešte čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie