Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Herečka po pol roku konečne priznala pohlavie aj meno bábätka! No skrývala aj smutné tajomstvo!
Zdielať na

Herečka po pol roku konečne priznala pohlavie aj meno bábätka! No skrývala aj smutné tajomstvo!

Archívna reportáž

Hoci oscarová herečka Jennifer Lawrence (32) porodila ešte koncom januára, téma jej materstva je stále na pretrase, keďže bolo zahalené rúškom tajomstva. Iba nedávno pritom priznala aj smutné tajomstvo o dvoch spontánnych potratoch pred jej tretím tehotenstvom, ktoré skončilo, našťastie, narodením zdravého synčeka. Ale práve pre straty sa jej vraj o materstve nehovorí celkom ľahko. Zvyčajne sa vyhýba zdieľaniu podrobností aj celkovo o svojom súkromnom živote, ale konečne v nedávnom rozhovore pre americký magazín Vogue prezradila meno a pohlavie svojho dieťatka.

​K spovedi pre Vogue o jej tehotenstve, materstve aj potratoch zrejme Lawrence primäla nedávna zmena legislatívy v USA, ktorá umožňuje jednotlivým štátom zakázať ženám podstúpiť interrupciu, často aj v prípade ohrozenia zdravia alebo života matky. Ona sama chcela podstúpiť interupciu v dvadsiatich, ale napokon potratila samovoľne. Pred dvomi rokmi potratila opäť, čo ju však už veľmi zasiahlo, lebo po dieťaku s manželom veľmi túžili. Ale do tretice to konečne vyšlo.

Konečne po vyše polroku prezradila aj meno a pohlavie dieťatka, ktoré má s manželom Cookom Maroneym. Je to chlapec, ktorému dali nezvyčajné meno Cy "podľa povojnového amerického maliara Cy Twomblyho, jedného z Maroneyho obľúbených umelcov," prezradila pre Vogue. Priznala ale zároveň, že je pre ňu "také desivé hovoriť o materstve". Vysvetlila aj dôvod. "Len preto, že je to pre každého také odlišné. Ak poviem, že to bolo od začiatku úžasné, niektorí ľudia si pomyslia: Pre mňa to zo začiatku nebolo úžasné, a budú sa cítiť zle. Našťastie mám toľko priateliek, ktoré boli úprimné," rozhovorila sa a pokračovala, ako ju varovali. "Je to desivé. Možno sa s ním hneď nespojíš. Možno sa hneď nezamiluješ," upozornili ju a mnoho matiek má podobnú skúsenosť, len sa o tom "nesmie" hovoriť, aby ich hneď nepranierovali.

Jennifer Lawrence vo filme Červená volavka:

Kamarátky Jennifer pripravili na to, aby bola zhovievavá. Spomenula si, ako sa s jednou z najlepších kamarátok prechádzala, keď už bola asi v deviatom mesiaci a podelila sa o na pohľad vtipné myšlienky: "Všetci mi stále hovoria, že budem svoje dieťa milovať viac ako svoju mačku. Ale to nie je pravda. Možno ho budem milovať rovnako ako svoju mačku." Po pôrode mala ale hneď jasno. "Ráno po pôrode som mala pocit, akoby sa celý môj život začal odznova. Akoby som si povedala: Teraz je prvý deň môjho života. Len som sa pozerala. Bola som taká zamilovaná. Zamilovala som sa aj do všetkých detí všade na svete. Novorodenci sú jednoducho takí úžasní. Sú takí ružoví, baculatí, krehkí. Teraz milujem všetky bábätká," tvrdí s nadšením oscarová hviezda.

Jennifer porozprávala v rozhovore pre Vogue o mnohých témach, nevyhla sa ani tým, súkromným:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue (@voguemagazine)

Nepáčia sa jej ani zákony USA týkajúce sa zbraní kvôli častým streľbám na školách a bojí sa o svoje dieťa."A ľudia stále volia politikov, ktorí sypú peniaze do zbraní. Hlava sa mi z toho krúti. Nič sa nezmenilo. Stále obetujeme životy našich detí za právo na nejaký dodatok, ktorý bol napísaný pred viac ako 200 rokmi," vyjadrila Lawrence nesúhlas. Veľmi sa bojí aj nebezpečenstiev na cestách, máta ju už teraz predstava o tom, keď raz jej potomok ako tínedžer sadne za volant  auta. Presne toto sú obavy, ktoré zdieľajú mnohí rodičia, Lawrence len dokazuje, že aj ona je len "obyčajný človek".

Súvisiace články

Najčítanejšie