Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ďurovčík priznal obrovský rešpekt z detí! Ale tie jeho sú dokonalé!
Zdielať na

Ďurovčík priznal obrovský rešpekt z detí! Ale tie jeho sú dokonalé!

Muzikál, ktorý k nám dorazil priamo z legendárneho newyorského Broadwaya už v septembri, je po zimnej pauze opäť pripravený baviť divákov. Od februára do apríla odohrá talentovaný tím okolo Jána Ďurovčíka v bratislavskej Iuvente niekoľko predstavení.

​Režisér a choreograf Ján Ďurovčík priniesol na Slovensko muzikálový fenomén. Podarilo sa mu získať licenciu na špičkový formát, ktorý si mnohí môžu pamätať aj z vydareného filmu s Jackom Blackom v hlavnej úlohe. V jarnej šnúre môžu diváci vidieť Školu ro(c)ku už od 22. februára.

Muzikál o školákoch je plný skvelých výkonov detských hviezd, to ale dalo Jankovi poriadne zabrať. Talentované deti hľadal poriadne dlho po celom Slovensku. "Nájdeš basistku, alebo gitaristu, klávesáka, ktorí hrajú dobre. V tých dievčenských, detských kapelách sa nájdu, ale ty potrebuješ hercov, tanečníkov, spevákov, a to je neskutočné, to sme hľadali asi rok," priznal poriadnu túru za talentmi Ďurovčík.

​S niektorými s detí v Škole ro(c)ku už režisér pracoval v muzikáloch Bambuľka či Rasputin. "Ja už s nimi jednám ako s dospelými, ony už všetko vedia. To sú 10 - 12-ročné baby, ktoré všetko vedia. Samozrejme, majú sa čo učiť, ale sú vychované, sú perfektné, som na nie strašne hrdý," netajil sa Ďurovčík pýchou na svoj tím.

​Režisér mal pritom pred muzikálom obrovský rešpekt. Keď čítal scenár, sám seba sa spýtal, ako to zrealizuje v našich podmienkach. a či to vôbec bude možné. "Áno, mal som obrovský rešpekt, bavili sme sa s Ľubom Dolným, s Mirom Táslerom, ktorý robil hudobnú stránku, Ľubo naštudoval veci, s Marekom Hollým, s Jánom Štrasserom, ktorý robil veľmi veľa prekladov a predsa má už svoj vek a toto je strašne cool, ale dal si záležať. Báli sme sa najviac o detských interpretov a báli sme sa nájsť učiteľa," vymenoval všetky hrozby, ktoré museli prekonať. Napokon všetko perfektne zapadlo do seba a výsledok je skutočne neuveriteľný a diváci odchádzajúci jasajúc nabití rockovou energiou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie