Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ewe Farne praskli nervy: TOTO robia len hyeny, nesprávajme sa tak!
Zdielať na
Hudba

Ewe Farne praskli nervy: TOTO robia len hyeny, nesprávajme sa tak!

Archívna reportáž

Speváčka Ewa Farna (28) veľmi rada komunikuje so svojimi sledovateľmi na sociálnej sieti a neraz pridá aj myšlienku na zamyslenie sa. Najnovšie sa vyjadrila k tomu, čo sa aktuálne deje okolo chorého českého prezidenta, keď ho museli sanitkou previezť do nemocnice. Je chvályhodné, že aj taká mladá osoba, ako je ona, má na svet, spoločenské dianie a správanie sa ľudí jasný názor. A nebojí sa zabŕdnuť občas ani do politiky.

Politické dianie v Českej republike ovplyvňovali v minulých týždňoch voľby do poslaneckej snemovne. Najmä posledné dni boli horúce, keď na povrch vyplávali rôzne prekvapivé skutočnosti, ako to zvyčajne vo voľbách býva. Už sa vie, kto je víťazom, ale dôležité slovo by mal mať ešte prezident Miloš Zeman (77), ktorý má rozhodnúť, kto bude zostavovať vládu. Žiaľ, jeho zdravotný stav sa mu hneď na druhý deň po voľbách natoľko zhoršil, že musel byť náhle prevezený do nemocnice. Údajne je už stabilizovaný, ale zatiaľ by bol optimizmus predčasný, najmä vzhľadom na jeho vek. Ako sa zachovali niektorí novinári počas prevozu prezidenta, nebolo celkom taktné a všimla si toho aj Ewa Farna.

Speváčku zarazilo, čoho všetkého sú schopné niektoré osoby. O svoj pohľad na situáciu okolo prezidenta sa podelila s jej sledovateľmi na sociálnej sieti. "Držme sa hraníc dôstojnosti voči starším ľuďom a nefotografujme ich, keď sú na tom zle, alebo dokonca mimo vedomia," apelovala na svedomie verejnosti. Nie je pritom žiadna obdivovateľka prezidenta, ba možno skôr naopak, ale jednoducho vie, kde sú nejaké medze správania. Možno aj preto, že má veľké skúsenosti s hejtovaním kvôli jej postave. Mnohé odkazy v tomto smere prekonali mieru slušnosti a jej citlivú dušu to riadne zráňalo. Aj preto citlivo reagovala na fotografie, kde je vidieť hlavu štátu v zúboženom stave, ako mu musia pri prevoze dokonca pridŕžať hlavu.

Ewa sa predviedla aj v jojkárskej šou:

"Potrebujem sa s vami podeliť o svoje nehudobné naštvanie. Po voľbách som pozerala správy, pretože ma to zaujímalo, a vykukne na mňa takmer bezvládne telo Miloša Zemana, keď mu niekto podopiera hlavu a preváža ho zo sanitky do nemocnice. Dosť ma to vytočilo a príde mi to priveľa," zverila sa so svojimi pocitmi Farna, ktorá zvyčajne so svojimi fanúšikmi radšej zdieľa informácie o jej práci a rôzne príjemné témy. "To je tak nedôstojné od ľudí. Ak požadujeme nejakú dôstojnosť my od našich vládcov, tak sa tiež, sakra, správajme a nefotografujme hyenisticky pána pred osemdesiatkou na nemocničnom lôžku," dohovárala svojim sledovateľom.

"Chápem, že máme právo vedieť, aký je zdravotný stav prezidenta a či dokáže vykonávať svoju funkciu, mal by o tom Hrad pravdivo informovať, ale nechovajme sa ako hovädá. Tajne ho tam niekde fotiť cez medzierku na nemocničnom lôžku ako staršiu osobu je tak nedôstojné a hyenistické. Nie som priaznivcom pána Zemana, ale je to starý človek a nezdá sa mi čudné, že chátra," so zrelým postojom k zásadným veciam konštatovala na záver sympatická speváčka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie