Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Už nemá čo stratiť?! Csáková vymenila kariéru za boj so systémom, hovorí o vražde!
Zdielať na

Už nemá čo stratiť?! Csáková vymenila kariéru za boj so systémom, hovorí o vražde!

Archívna reportáž

Hoci mnohé známe osobností burcujú za zodpovedné správanie, najmä v zmysle očkovania proti covidu, vytvorila sa aj skupinka na opačnej strane. Jednou z najhlasnejších odporkýň opatrení je česká speváčka Ilona Csáková (50). Aktuálne apeluje aj na tých, ktorí nariadenia schvaľujú, či sa podieľajú na ich vytváraní. No nie všetci berú jej výzvy a protesty s pochopením. Dokonca stratila vraj už aj viacerých priateľov.

Napriek nepríjemnostiam, ktoré Ilone Csákovej spôsobuje jej radikálny názor, sa speváčka nebojí ísť ďalej, myslí si, že nemá čo stratiť. Očkovanie novými krátko testovanými typmi vakcín považuje za zločin. Hovorí o diktatúre mocných, svet chcú podľa jej mienky finančne aj mentálne zotročiť, píše portál Expres.cz.

Nedávno sa Csáková vyjadrila aj k chystanej novelizácii dôležitého zákona v Česku. V júni by malo prebehnúť hlasovanie. "K tejto novelizácii zákona o ochrane verejného zdravia. Každý, kto v hlasovaní zdvihne ruku pre túto novelu, sa dotkne každodenného života nás občanov a tým pádom sa stáva vrahom!" nešetrí tvrdými slovami poslancov. Csáková sa už dlhšiu dobu angažuje v protestných akciách proti, podľa nej, nezmyselným nariadeniam v súvislosti s covidom. Dlho nemohla koncertovať a zdá sa, že už vymenila kariéru za boj so systémom. "A takto to ide od najvyšších miest nižšie a nižšie. A keď zlyháš, nevadí, on ťa iný nahradí. Ďalší sa radi pridajú. Za peniaze a moc bez svedomia sú niektorí jedinci schopní zničiť ľudské životy," hovorí nahnevaná speváčka.

Svoj najväčší hit zaspievala Ilona aj v šou Všetko, čo mám rád:

​Všade pribúdajú výzvy v súlade s odporúčaním vlád, aby sa ľudia dali zaočkovať. Na základe hodnotenia Európskej liekovej agentúry je oficiálne schválených v Česku, ako aj u nás, niekoľko vybraných typov vakcín, ktorými sa majú občania očkovať. Dostupné sú v súčasnosti už takmer všetkým vekovým kategóriám a okrem samotnej ochrany pred chorobou sú očkovaní v istých sférach aj zvýhodňovaní. Ilona to ale vidí inak. "Vakcíny na súčasnú pandémiu svet nespasia. Mnohým ľuďom už došlo, o čo tu kráča. Je to biznis storočia," tvrdí  zanietená bojovníčka proti vakcínam.

​Speváčke sa nepáči, že vakcína zabezpečí výhody pre tých, ktorí sa dajú zaočkovať. Rozdeľuje to spoločnosť na dva tábory. Najmä tí, ktorí chcú cestovať, vidia vo vakcíne dobrý prostriedok. Po schválení a následnom zavedení európskych covid pasov po celej Európskej únii budú mať totiž držitelia potvrdenia o zaočkovaní schválenou vakcínou všade voľný vstup, pričom neočkovaní sa budú musieť naďalej preukazovať čerstvým PCR testom. Podľa Csákovej to nie je fér. "Obchody sa robia tak, že ponúknete produkt. Buď ho chcete kúpiť, alebo nie. Keď o neho nie je záujem, zariadime nariadenia. A potom už je to jednoduché. Namotivovať potenciálneho zákazníka tak, aby vstúpil do hry a niesol za svoju účasť zodpovednosť," argumentuje. Naráža zrejme aj na to, že za vedľajšie negatívne následky už nesie zodpovednosť každý sám. Pochopiteľne, za svoje radikálne názory má veľký tábor stúpencov, na druhej strane ale ľudia z opačného brehu už spochybňujú jej "zdravý rozum" a dôrazne s jej názormi nesúhlasia. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie