Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zomrela známa moderátorka na následky očkovania? Jej rodina je o tom presvedčená!
Zdielať na

Zomrela známa moderátorka na následky očkovania? Jej rodina je o tom presvedčená!

Archívna reportáž

Azda niet aktuálne silnejšej témy, ako je pandémia a s ňou spojený boj, ako ju čo najrýchlejšie a najúčinnejšie poraziť. Nejaví sa byť zrejme žiadna iná možnosť, ako vakcinácia, no názory na ňu sa rôznia. Dokonca tak výrazne, že sa vytvorili v podstate dva pomerne radikálne tábory - pre a proti, pričom v oboch majú zastúpenie aj odborníci, vedci a lekári. Diskutovanou je najmä vakcína od britsko-švédskej farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca, ktorú niektoré štáty dokonca prestali používať.

Hoci prípadov s vážnymi ťažkosťami, či nebodaj s následkom smrti po vakcíne AstraZeneca je skutočne len mizivý zlomok z celkového počtu ňou zaočkovaných, predsa len sa stala strašiakom a ľudia si vyberajú radšej vakcíny od iných spoločností, ak majú tú možnosť. Zlepšeniu povesti AstraZenecy aktuálne rozhodne neprospieva ani správa z Veľkej Británie, kde zomrela krátko po očkovaní známa moderátorka stanice BBC, ktorá o smutnej správe aj informovala.

Obľúbená a uznávaná moderátorka Lisa Shaw (44) si nechala pichnúť vakcínu Astra Zeneca, žiaľ, prešlo len pár dní a zomrela. Progres bol pritom skutočne rýchly a intenzívny. Najprv hlásila neznesiteľnú bolesť hlavy, vzápätí skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Smrť Lisy Shaw sa stala v Británii témou číslo jeden:

Lekári jej, žiaľ, už nedokázali pomôcť a 21. mája zomrela. Správu zverejnila BBC dva dni po jej skone. Silné bolesti hlavy spôsobili podľa predbežných informácií krvné zrazeniny. Aj rodina moderátorky je presvedčená, že za jej smrť môže vakcína. "U Lisy nastali kruté bolesti hlavy týždeň po očkovaní vakcínou AstraZeneca, o pár dní neskôr už bola vážne chorá," stojí v oficiálnom statuse rodiny. Žiadnymi zdravotnými komplikáciami predtým netrpela, ako tvrdia.

Ešte začiatkom mája nič nenasvedčovalo tomu, že mama jedného dieťaťa onedlho zomrie:

Aj v úmrtnom liste Lisy Shaw je uvedené, že príčinou smrti by mohli byť komplikácie spojené s vakcínou, no prípad ešte vyšetrujú. No stále je platné tvrdenie, že benefity vakcíny prevyšujú riziká a britské autority pripomenuli, že AstraZenecou zaočkovali v krajine už vyše 35miliónov ľudí, pričom vážne ťažkosti sa vyskytli v "len" 332 prípadoch a "len" 58 ľudí im aj podľahlo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie