Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Česká speváčka šokuje! Vystupuje na protestných akciách a odmieta vakcínu!
Zdielať na

Česká speváčka šokuje! Vystupuje na protestných akciách a odmieta vakcínu!

Archívna reportáž

Česká speváčka Ilona Csáková (50) a Roman Horký z folkovej skupiny Kamelot sa rozhodli aktívne vystupovať proti očkovaniu na covid-19, ktoré odštartovalo aj v Česku. Nedôverujú podľa nich veľmi krátko testovanej vakcíne. Plánujú sa preto zúčastňovať na hromadných protestoch po celej republike, kde chcú podporiť účastníkov svojimi piesňami. Na jednom občianskom proteste v Ostrave sa už zúčastnili. Po jeho konaní sa umelci ocitli pod paľbou kritiky, za oboch sa rozhodla odpovedať Ilona Csáková.

Ilona Csáková žiarila na hudobnom poli najmä v 90. rokoch a dobre sa uchytila aj v muzikáloch. Odkedy si založila rodinu, je už o nej počuť pomenej. No aktuálne sa na nezáujem nemôže sťažovať - stačilo prejaviť svoj názor, píše portál Expres.cz.

Ilona to spravila verejne, počas protestnej akcii v Ostrave. "Len preto, že sme prišli povedať a zaspievať vlastný názor, sme opäť terčom posmechu, pľuvanie jedovatých slov a odsúdenia. Ísť podporiť a zaspievať doposiaľ nezlomeným a slušným ľuďom z presvedčenia, to je naše právo. My predsa nepopierame covid-19 a nehovoríme, že neexistuje," hnevá sa na slová kritiky, ktoré sa na ňu sypú.

Okrem spevu je pri Ilone častou témou aj jej kolísavá váha:

"Zásadne neveríme v to, čo nám naša vláda predvádza a že ich k týmto skutkom vedú len humánne pohnútky. Nikdy dobrovoľne nevstúpime do otroctva a pôjdeme podporiť ďalšie zhromaždenia a manifestácie, ktorých bude iste pribúdať,“ burcuje Ilona. Z jej slov cítiť, že už nemá čov stratiť, ako píše, o prácu už speváci prišli dávno. "Umlčať kultúrnu frontu je psychologicky prvoradou, propagandistickou úlohou pre nastolenie nových hodnôt a poriadkov," tvrdí Csáková s pripomienkou skutočných historických udalostí z totalitných režimov.

Csáková burcuje ľudí, aby sa nebáli povedať svoj názor, aj na Instagrame:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ????? ???́????́ (@ilonacsakova)

Vzápätí ale prepína na tému vakcinácie, ku ktorej väčšina sveta vzhliada s veľkou nádejou. No mnohí nie a majú obavy. "Nechceme byť občanmi druhej kategórie len preto, že si odmietame do tela vpustiť nepreverenú vakcínu, ktorá môže byť pre niektorých jedincov mrzačiacou či smrteľnou,“ varuje ľudí Csáková, aj keď mnohí odborníci s tým nesúhlasia. No speváčka má jasný názor a používa veľmi silné slová, pričom najviac vyčíta vláde atmosféru strachu, ktorú podľa nej navodzujú. Kým jej presvedčenie by jej azda mnohí až tak nevyčítali, nepáči sa im, že burcuje aj ostatných. "So zlom sa bojuje a zápolí od nepamäti. My veríme, že nakoniec dobro zvíťazí. Rovnako ako v rozprávkach, ktoré nám mamy čítali pred spaním. Boh nás opatruj!“ priam revolučne zakončila Ilona Csáková svoj príspevok. Ostáva veriť, že si uvedomuje, že týmto na seba preberá do istej miery aj zodpovednosť za zdravie ľudí, ktorí sa po jej burcovaní rozhodnú jej odhodlanie napodobniť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie