Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hviezdny raper zomrel na následky predávkovania! Uznával ho aj Rytmus
Zdielať na

Hviezdny raper zomrel na následky predávkovania! Uznával ho aj Rytmus

Archívne video

Už 2. apríla šokovala fanúšikov rapu a hiphopu správa o predávkovaní sa drogami a následným infarktom len 50-ročnej ikonického rapera známeho ako DMX, jedného z priekopníkov tohto štýlu. Napriek snahe lekárov bol odvtedy len vo vegetatívnom stave a v piatok 9. apríla boj o život prehral.

Rodák z nechvalne známeho newyorského Harlemu, občianskym menom Earl Simons, už nepridá žiadny ďalší hit do svojej bohatej zbierky. Zomrel v nemocnici, kde ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti týždeň, kým jeho infarktom zasiahnuté srdce dotĺklo naposledy.

Správu potvrdila raperova rodina. "Earl bol bojovník, ktorý bojoval až do úplného konca. Miloval svoju rodinu celým srdcom a sme vďační za chvíle, ktoré sme s ním mohli stráviť. Earlova hudba inšpirovala nespočetné množstvo fanúšikov po celom svete a jeho ikonické dedičstvo bude žiť navždy," píše sa vo vyjadrení rodiny.

Vypočujte si jeden z najväčších hitov rapera DMX:

"Vážime si všetku lásku a podporu v týchto neuveriteľne ťažkých časoch. Prosím, rešpektuje naše súkromie, nakoľko žialime za stratou nášho brata, otca, strýka a muža, ktorého svet poznal ako DMX. Zverejníme informácie o jeho poslednej rozlúčke, keď budú známe detaily," obrátila sa rodina s prosbou o pochopenie a ústretovosť na fanúšikov.

Koncom mája mal naplánované koncerty:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DMX (@dmx)

Podľa informácií z 2. apríla, prestal po predávkovaní v aute na parkovisku raper dýchať a nenahmatali mu ani pluz. Našťastie, posádka záchranky mala pri sebe antiopoid Narcan, ktorý sa používa na zvrátenie účinkov heroínu. Následne sa aspoň trošku prebral a previezli ho do nemocnice. Srdce už ale poškodenie nevydržalo a presne po týždni raper zomrel. Umelecké meno DMX bolo akronymom "Divine Master of Unknown", teda "Božský Pán neznámeho". Raper sa po prvýkrát predstavil v hite rapera menom LL Cool J s názvom "4, 3, 2, 1". Následne vydal album "It's Dark and Hell Is Hot" a o rok neskôr zabetónoval úspech albumom "… And Then There Was X". Počas života viacero hitov dosiahlo na špicu hitparád a rešpektujú ho azda všetci raperi sveta, vrátane Rytmusa, ktorý zdieľal už pred pár dňami informáciu o jeho vážnom stave, ako aj Separa, Kaliho, či Majka Spirita. V roku 2018 DMXa na rok uväznili za neplatenie daní v rokoch 2002 - 2005 a 2010 - 2015 a musel zaplatiť 2,3 milióna dolárov. Objavil sa aj vo viacerých filmoch a minulý rok začal údajne pracovať po 5-ročnej prestávke na novom albume, ktorý už ale nikdy nevyjde...

Súvisiace články

Najčítanejšie