Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Idylka alebo skôr peklo so Štaidlom?! Bartošovú donútil ísť na potrat, už nikdy nemala mať deti!
Zdielať na

Idylka alebo skôr peklo so Štaidlom?! Bartošovú donútil ísť na potrat, už nikdy nemala mať deti!

Archívna reportáž

Aj keď od tragickej smrti českej speváčky Ivety Bartošovej (†48) uplynulo už takmer 6 rokov, jej meno sa opäť objavilo v médiách v súvislosti s nedávnym náhlym úmrtím otca jej jediného syna, Ladislava Štaidla (†75). O tom, akou kontroverznou osobou bol tento uznávaný hudobník, sa hovorí na základe výpovedí jeho priateľov a známych od jeho nedávneho skonu takmer každý deň. A nech bola populárna česká speváčka akákoľvek, vo vzťahu s týmto velikánom českého šoubiznisu, ktorý prežívala viacero rokov, to nemala vôbec jednoduché.

V novej knihe s názvom Třetí král Ladislav Štaidl z produkcie denníka Blesk, ktorá sa dotýka života fenomenálneho hudobníka, sa čitatelia môžu dozvedieť rôzne známe či menej známe historky a informácie o tom, akým bol človekom aj vo vzťahu k druhým. Kniha tiež prezrádza, že svoju jedinú manželku Anu mal veľmi rád, no napriek tomu ju neustále podvádzal.

Na stránkach kontroverznej knihy sa čitateľ dozvedá taktiež to, že Štaidl mal v Mníchove byt vedľa Karla Gotta, kde si obaja vraj užívali so ženami po koncertoch v Nemecku. Nič z toho ale nebral vážne, dokonca aj dlhoročný vzťah so speváčkou Jitkou Zelenkovou bral veľmi nezáväzne, čo ju veľmi trápilo. Jedna žena však predsa len zasiahla jeho city natoľko silne, že sa kvôli nej vraj narušil aj jeho vzťah a spolupráca so Zlatým slávikom Gottom. Bola to tragicky zosnulá speváčka Iveta Bartošová.     

Pozrite si rozkošný rozhovor s Ivetou a malým Arturom, keď boli Iveta ešte zdanlivo šťastná:​

Keď Iveta vstúpila do života skúseného hudobníka, ktorý neoplýval sentimentalitou voči ženám, bola mladá a krásna. Je až neuveriteľné, ako mu dokázala popliesť hlavu. Porušil mnohé zo svojich zásad a vyvolal nevôľu aj samého Karla Gotta. Napriek tomu sa jej nevzdal a niekoľko rokov prežíval s mladou speváčkou romantickú love story. Vďaka jeho manažérskym schopnostiam a podpore získavala stále väčšiu popularitu. Zmenil jej imidž na jemnú princeznú, akou zrejme bola v jeho očiach. Ona však zatúžila po dieťati, čo Štaidl sprvoti odmietal. Nakoniec jej naliehaniu podľahol a vybavil preto romantický víkend v Nemecku v hoteli Ritz. "Odišli sme na dva dni a bolo to krásne. Večer tam objednal bazén celý len pre nás a k tomu šampanské. Otehotnenie sa podarilo hneď behom tých dvoch dní, čo sme tam boli,“ prezradila po čase speváčka.

Štaidl však v krátkom čase zmenil svoj názor a na Ivetu, ktorá bola vraj už vo štvrtom mesiaci tehotenstva, zrazu naliehal, aby šla na potrat. Iveta Bartošová napokon rezignovala a jeho žiadosti vyhovela. Po azda pre každú ženu veľmi nepríjemnom zákroku však nastali komplikácie a musela podstúpiť ďalší. Oba zákroky vykonal priateľ hudobníka, docent Bendl a speváčke oznámil, že ďalšie dieťa už mať nemôže. Avšak zázraky sa občas dejú, a docent o pár rokov asistoval pri radostnejšej udalosti, pri pôrode ich syna Artura (24).​

Otehotnieť sa Ivete podarilo napriek tomu, že to Štaidl nechcel. "Proste mi rátal plodné a neplodné dni. Lenže ja som verila, že sa stanem matkou a raz som na Floride Láďu oblafla. O deväť mesiacov sa narodil Artur," víťazoslávne kedysi prehlásila. Spočiatku sa Štaidl zo synčeka tešil. Vzťah s Ivetou sa však začal komplikovať, nechcela už ďalej znášať jeho ovládanie. No ako sa neskôr ukázalo, ani sama speváčka svojmu životu už, žiaľ, vládnuť nedokázala. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie