Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kamaráti v dobrom aj v zlom? Štaidl pomáhal Gottovi utajiť pred svetom otcovstvo jeho prvej dcéry!
Zdielať na

Kamaráti v dobrom aj v zlom? Štaidl pomáhal Gottovi utajiť pred svetom otcovstvo jeho prvej dcéry!

Archívna reportáž

Najstaršia dcéra Karla Gotta sa vie celkom rada a často postarať o rozruch okolo svojej osoby. Azda najčastejšie k tomu využíva práve meno svojho slávneho otca, inokedy sú to nepríjemné životné situácie, ktoré pozornosť médií na ňu zaručene pritiahnu. Nedávno prezradila, ako to bolo v skutočnosti s otcovstvom českého slávika, keďže ten sa pomerne dlho k Dominike, ako k dcére, oficiálne nepriznával.

Najnovšie sa dostala von informácia o okolnostiach utajení mena jej slávneho otca po pôrode jej matky Antonie Zacpalovej (85) a ešte pomerne dlho po ňom. A zaujímavosťou je súvislosť v rámci tejto záležitosti aj s menom nedávno zosnulého Ladislava Štaidla (†75), píše portál Blesk.cz. Je známe, že s Karlom Gottom ho spájala dlhoročná spolupráca a priateľstvo, ale v tomto prípade sa jednalo aj o veľmi chúlostivú súkromnú záležitosť, v ktorej mu bol ochotný pomôcť. 

Slávny spevák prežil s krásnou tanečnicou Antonií Zacpalovou až dva romániky, ako prezradila Dominika Gottová. Najskôr v roku 1968, keď sa spoznali pri natáčaní klipu k piesni Lady Carneval. Po druhý raz na jeseň roku 1972, keď sa stretli po dlhšom čase pri ďalšom televíznom natáčaní. Večer po stretnutí spevák odviezol tanečnicu k sebe domov do Strašnic. Strávila s ním vášnivú noc, počas ktorej otehotnela. "Stala sa nejaká chyba a bola z toho Dominika," vyjadrila sa k neželanému tehotenstvu svojho času pani Antonie. Avšak cesty oboch milencov sa po tejto noci navždy rozdelili a hviezdny Gott o jej tehotenstve napokon ani netušil.

Karel Gott sa Dominikinou mamou Antoniou spoznal pri nakrúcaní klipu k piesni Lady Karneval:

Tehotenstvo vtedy 37-ročnej tanečnice Antónie neprebiehalo bez problémov. Od šiesteho mesiaca až do pôrodu musela ležať na lôžku v nemocnici, kde tri týždne pred stanoveným termínom porodila dcéru Dominiku. Slávnemu spevákovi oznámila, že je otcom až neskôr, keď už bola s dcérkou doma. "Zavolala som mu a povedala, či by sa nechcel prísť pozrieť na svoju malú dcérku. Jeho reakcia? Kričal, že ho nikto v živote, ani s pištoľou na jeho chrbte, neprinúti priznať, že je jeho," zaspomínala na tento ťažký okamih v jej živote dnes už dôchodkyňa pani Zacpalová, ktorá žije v pražskom domove pre seniorov. 

​Nakoniec Gott tento svoj nepekný postoj prehodnotili a za nejakú dobu sa predsa len prišiel na svoju dcéru pozrieť, v tom čase už mala Dominika pol roka. Tomuto stretnutiu ale predchádzalo stretnutie Antonie Zacpalovej s otcom Ladislava Štaidla. Ten bol podobne ako samotný Ladislav Štaild, veľmi praktický a racionálny muž s duchom obchodníka. "Zišiel sa so mnou v parku na Jiřího z Poděbrad. Tlačil na mňa, aby som v žiadnom prípade nepriznala, kto je otec. A ja som ho ubezpečila, že kolonka otec zostala nevyplnená. Veľmi sa ma to jednanie dotklo," prezradila mama Dominiky. Podľa jej slov vtedy právnička Štaidlových vypracovala v roku 1973 s Karlem Gottem harmonogram výživného na jeho dcéru. „Karel v tom ale nefiguroval ako platca, to sa zakamuflovalo. Tá právnička dostala finančnú pôžičku od Karla, akože na auto, a ona mi potom každý mesiac dávala určitú sumu. A nešlo o malé peniaze,“ doplnila detaily Antonie. Zrejme jej to vtedy stačilo, aby sa nesúdila s Gottom o jeho otcovstvo a on bol spokojný. 

​Trvalo ešte nejaký čas, kým konečne božský Kája predstavil verejnosti Dominiku ako dcéru. Stalo sa tak v roku 1982 v Nemecku a vzápätí v rodnej krajine. Žiaľ, jeho matka sa o tom, že má vnučku, po ktorej tak túžila, nikdy nedozvedela. Dominikina babička z otcovej strany zomrela v roku 1977 a jeho otec v roku 1982. Ten však už o nej vraj vedel. "Viem, že o mne dedo vedel, ale bol v tej dobe už chorý a nemali sme možnosť sa nikdy vidieť," prezradila denníku Blesk Dominika. Od tej chvíle si začala užívať otcovu slávu, ocitla sa v spoločnosti vyvolených, spoznala ich spôsob bohémskeho života, ktorý sa jej zapáčil. Avšak stal sa pre ňu aj prekliatím, keďže práve bohémsky spôsob života, záľuba v alkohole a neviazanej zábave stojí za mnohými nezdarmi v jej živote.

Súvisiace články

Najčítanejšie