Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Je rozhodnuté! Pri Karlovi Gottovi spočinie na večnosť TÁTO jemu blízka žena!
Zdielať na
Hudba

Je rozhodnuté! Pri Karlovi Gottovi spočinie na večnosť TÁTO jemu blízka žena!

Archívna reportáž

Keď prvého októbra minulého roka zomrel Karel Gott, v našich končinách akoby sa zastavil čas. Ľudia túto smutnú správu nevedeli prijať, definitívnou bodkou bola azda až dojímavá zádušná omša. Ako prvá na nej dostala slovo Gottova rovesníčka a celoživotná priateľka, speváčka Eva Pilarová. To ešte nikto netušil, že čoskoro sa poberie za ním.

Je to už osem mesiacov, čo po dlhej chorobe zomrela slávna česká speváčka Eva Pilarová (†80). Odvtedy mala po počiatočnom zdržaní kvôli covidu-19 až tri pohreby, ale doteraz nenašla miesto svojho posledného odpočinku. Tesne pred Dušičkami oznámil vdovec Jan Kolomazník (68), že sa po dlhom zvažovaní konečne rozhodol, píše portál Ahaonline.cz. Ponuku mesta Brna, kde sa Eva narodila, odmietol a po súhlase správy pražského cintorína na Malvazinkách oznámil, že práve tam našli miesto, kde bude urna jeho manželky uložená.

Vdovec pre Aha! vysvetlil, aký mal na odmietnutie ponuky z Brna dôvod: Je to pre mňa veľká diaľka. Som úplne sám, nemám vôbec nikoho a chcem za Evou chodiť často. Naviac už ani nešoférujem, nemal by som sa tam ako dostať“. Nevedel si predstaviť, že by musel prekonávať až takú diaľku, aby mohol uctievať jej pamiatku. Stále sa s ňou rozprávam, potrebujem ju mať blízko seba, smutne sa zveril so svojím trápením. Samota po odchode Evy je pre neho utrpením. 

Pilarová ako prvá prehovorila na rozlúčke s Karlom Gottom. Bolo vidieť, že je veľmi rozrušená:

​Pokoj vdovec konečne predsa len našiel, ako sa sám vyjadril. V čase Dušičiek mám konečne pokoj v duši aj ja,“ prezradil, aké má pocity po definitívnom rozhodnutí o mieste uloženia urny svojej milovanej manželky. „Verím, že už rýchlo Evičku uložíme. Bude to pro mňa už štvrtý pohreb. Prvý mala ešte u boromejok, druhý na Strahove v kostole, potom sa s ňou lúčili v Brne a toto bude skutočne posledná cesta,“ opísal strastiplnú púť rozlúčky so slávnou speváčkou, po boku ktorej žil a vždy sa snažil byť oporou. Dôvod pomôcť jej, keď nebola na tom dobre so zdravím, stál aj na začiatku ich vzťahu pred tridsiatimi piatimi rokmi. Eva ho však spočiatku odmietala, on bol ale vytrvalý. Zvíťazila jeho obetavosť, tá Evu presvedčila. 

​Všetci iste vedia, že práve na pražských Malvazinkách má miesto svojho posledného odpočinku aj zosnulý spevák Karel Gott (†80). Obaja umelci, Eva aj Karel, mali k sebe veľmi blízko aj počas ich života. Zažili spolu začiatky svojej slávy, ich spoločný duet Je nebezpečné dotýkat se hvězd z filmu Kdyby tisíc klarinetů sa stal evergreenom. Boli aj vekovo rovesníkmi, Eva sa narodila necelý mesiac po narodení Gotta a krátko po jeho odchode na druhý svet odišla aj ona. Zanechala po sebe aj jediného syna, Milana Pilara, z prvého manželstva, ten sa ale od akejkoľvek verejnej prezentácie rázne dištancuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie