Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zomrela Eva Pilarová! Česká legenda skonala manželovi v náručí
Zdielať na

Zomrela Eva Pilarová! Česká legenda skonala manželovi v náručí

Archívna reportáž

Po Karlovi Gottovi prišlo nielen Česko, ale aj Slovensko o ďalšiu hviezdu éry spoločnej republiky. Eva Pilarová podľahla dlhotrvajúcej chorobe.

Eva Pilarová patrila medzi najväčšie hviezdy už od 60. rokov minulého storočia, jej doménou bol swing. Spolu s Karlom Gottom nielen koncertovali, ale mali aj spoločné predstavenie "Večer dvoch slávikov". Aj preto dostala ako prvá slovo na zádušnej omši za maestra.

Žiaľ, Eva už svojim fanúšikom nezaspieva. V sobotu nadránom zomrela vo veku 80 rokov v Domove sv. Karla Boromejského v Prahe, kde bola dlhšiu dobu v opatere, píše portál Blesk.cz.

Pozrite si spoločný hit Pilarovej a Gotta:

Pilarová mala dlhotrvajúce zdravotné problémy, fatálne bolo napokon zlyhanie obličiek. V posledných chvíľach pri nej bol jej 67-ročný manžel Jan Kolomazník. Ten si napriek zákazu vydobyl povolenie byť pri manželke. "Ďakujem im za to. Je to strašne ťažké, boli sme spolu 35 rokov," povedal žialiaci Kolomazník.

V aktuálne situácii s koronavírusom nie je možné, aby mala Pilarová rozlúčku podobnú tej Gottovej. Nemala ani nič naplánované, na rozdiel od Karla. "O smrti sme spolu nikdy nehovorili. Ale bola silne veriaca, keď to bude možné, usporiadam omšu," povedal o rozlúčke s manželkou Kolomazník.

Ešte pred dvomi rokmi bola Pilarová pomerne fit. Potom si ale zlomila rameno a stehennú kosť, čo má pri starších ľuďoch obvykle vážne následky. Rok sa dávala dokopy, keď už to začalo vyzerať lepšie, ozvala sa oblička. Po operácii však začala mať problémy s lymfou. Odvtedy už bola speváčka viac v nemocnici ako doma. Jej psychike nepridalo ani októbrové úmrtie jej kamaráta a rovesníka, Karla Gotta.

Súvisiace články

Najčítanejšie