Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zbláznila sa?! Dara v dobe koronavírusu spochybnila zmysel dezinfekcie a odporúča TOTO!
Zdielať na

Zbláznila sa?! Dara v dobe koronavírusu spochybnila zmysel dezinfekcie a odporúča TOTO!

Archívna reportáž

Dara Rolins si zjavne z hrozby koronavírusu ťažkú hlavu nerobí. Najprv sa pochválila výletom do New Yorku, vzápätí porušila odporúčanie ostať dva týždne doma a zamierila si to rovno na koncert do Jasnej. Teraz svoj ľahkovážny postoj korunovala.

Dara Rolins je známa prísnou sebadisciplínou a láskou k zdravému životnému štýlu. A je to na nej aj vidno. Na nejednej fotke vyzerá 47-ročná speváčka akoby sa práve chystala na fitness súťaž.

Neprekvapilo preto jej odporúčanie, ako by sa ľudia mali správať, ak si chcú zachovať dobrú imunitu a pevné zdravie.

Toto si myslí Dara o dotykoch. Tie treba aktuálne minimalizovať:

"Hlavné je počúvať zdravý rozum, posilňovať imunitu, cvičiť a jesť zdravo, teraz viac než inokedy," začala svoje odporúčanie Dara a rozhodne sa s ním dá len súhlasiť. Ďalej to už ale pokračovalo horšie. "To, že sa od hlavy po päty vydezinfikujeme nás odolnejšími neurobí," napísala speváčka a spustila tým vlnu kritiky.

Hoci sa našli aj takí, ktorí s ňou súhlasili, iných vyslovene nahnevala. Práve dezinfekcia, hygiena a časté umývanie rúk sú na prvých miestach v odporúčaní odborníkov, ako sa pred nákazou chrániť. "Naopak. To, že sa správne dezinfikujete, alebo dlllho umyjete nielen ruky po návrate domov, môže chrániť nielen vás, ale i vašich blízkych," pokúsila sa opraviť Daru jedna z diskutujúcich.

Ďalšia pridala rovno vlastnú nepríjemnú skúsenosť: "Vzhľadom k tomu, že som v karanténe pre šiestich pozitívnych kolegov vás môžem uistiť, že dezinfekcia je momentálne rozhodne aspoň tak dôležitá, ako pozitívne myslenie". Dara sa následne pokúsila v rozvinutej diskusii vysvetliť, ako to myslela. "Umývanie rúk beriem ako absolútnu samozrejmosť s koronou, aj bez nej. Myslím, že každý inteligentný človek ctí základné hygienické pravidlá a je ohľaduplný k sebe aj k okoliu," objasnila speváčka, že sa rozhodne nepokúšala ľudí odradiť od elementárnej hygieny rúk. Nabudúce už ale zrejme lepšie zváži formuláciu svojich odporúčaní.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie