Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mária Čírová snívala o harmonickom prirodzenom pôrode! A TAKTO to dopadlo!
Zdielať na

Mária Čírová snívala o harmonickom prirodzenom pôrode! A TAKTO to dopadlo!

Archívna reportáž

Už presne týždeň je na svete malý Ruben Kachút. Syn speváčky Márie Čírovej a producenta Mariána Kachúta doplnil ich rodinku na počet päť členov. No až do tretice sa Márii podarilo priviesť na svet dieťatko tak, ako si to vysnívala.

Keď rodila Mária Čírová pred 10 rokmi syna Huga, tiež snívala o krásnom prirodzenom pôrode. Žiaľ, nepodarilo sa, hoci ona to dodnes cíti ako krivdu a nezmyselný cisársky rez, ktorý jej vykonali, hoci podľa nej na to nebol dôvod. Pri dcérke si o dva roky neskôr už dala pozor, komu sa zverí do rúk, aby bolo do maximálnej možnej miery zabezpečené, že všetko pôjde prirodzene.

Hoci sa to skutočne podarilo a Zoe prišla na svet prirodzene, ešte stále tomu chýbalo pár detailov do dokonalosti, napríklad bonding bezprostredne po pôrode. Do tretice už Mária nenechala nič na náhodu a išla rodiť tam, kde lekári dokážu svojím empatickým a ústretovým prístupom zabezpečiť, aby bol pôrod čo najprirodzenejší.

Mária Čírová o prekazených plánoch:

​Mária začala svoj pôrodný príbeh slovami, že nikdy netúžila po ničom extra nadštandardnom, chcela len zažiť príjemný pôrod. "Po neželanom cisárskom reze sa začala pre mňa veľká cesta hľadania vnútornej sily, odvahy a odhodlania," povedala o desať rokov trvajúcom sebapoznávaní. "Zistila som, kto sme vlastne - my ženy, a čo dokážeme! O pôrode sa hovorí ako o najradostnejšej udalosti v živote zeny. Ale aby to bola radostná udalosť, musíme sa na ňu dobre pripraviť po fyzickej aj psychickej stránke. A my to naozaj vieme dievčatá, máme to totiž v sebe," napísala Mária ženám krásny a silný odkaz.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Nikdy som netuzila po nadstandartnych izbach, ani po VIP porodnych boxoch, len aspon raz v zivote zazit naozaj prijemny porod. Verila som, ze ho prezijem uz ako dvadsatrocna, ale osud to zariadil inak a po vtedy nezelanom cisarskom reze sa zacala pre mna velka cesta hladania vnutornej sily, odvahy a odhodlania. Lebo len toto nas v tej “hodine dvanastej” zachrani, kedy nebojujeme len za seba ale hlavne za ten najvacsi, bezbranny poklad, ktory sa hlasi na svet a ktoremu musime pomoct.. Za tych desat rokov patrania a hladania samej seba som zistila, kto sme vlastne - my zeny a co dokazeme! O porode sa hovori ako o najradostnejsej udalosti v zivote zeny. Ale aby to bola radostna udalost, musime sa na nu dobre pripravit po fyzickej aj psychickej stranke. A my to naozaj vieme dievcata, mame to totiz v sebe!! Dokazeme si pomoct bylinkami, dokazeme sa sustredit a vedome prezit kazdu jednu bolest. Nas Ruben prisiel na svet po 5,5 hodinach porodnych kontrakcii, ktore sme spolu s mojim Maroskom prezili v pokoji, rozpravali sme sa pomedzi ne, pustali si hudbu.. Bez akehokolvek zasahu, bez vyvolavania, bez epiduralky. Tak prisiel na svet nas milovany syncek a ja som bola na nohach uz po 3 hodinach od jeho narodenia.. Neviem na kolko percent k prijemnemu priebehu porodu pomohli bylinky ostruzina malinova, alchemilka, ci lanove semiacka, ale v zavere nas Ruben s vahou 3860g a 52cm prisiel pocas jednej kontrakcie. JEDNEJ! Skoro stvorkilovy valibuk! ???? Preto vas chcem buduce maminky velmi podporit, ze sa nemusite bat. Doverujte svojmu telu, majte cistu mysel a jasny ciel pred sebou! Dennodenne totiz od vas dostavam spravy s otazkou, ake to je, ci sa to da prezit, ci sa oplati “pit tie caje” a zalievat si “lanovy sliz” :) . Toto je moja osobna skusenost. A je pozitivna. Je to moja cesta. Kazda si vie najst tu svoju ktora jej je prijemna. Spolu s mojim muzom si uz tyzden hovorime, ze na 28.7. nezabudneme. Nielen preto ze budeme kazdy rok oslavovat narodeniny nasho tretieho pokladu, ale hlavne ze sme spolu prezili nieco tak neuveritelne zazracne a krasne ...a v absolutnej harmonii ? #vitajnamojejceste #vedomyporod #inspirujmesanavzajom

Príspevok, ktorý zdieľa MÁRIA K. ČÍROVÁ (@mariacirova),

Aj svoj tretí pôrod považuje Mária za dôkaz ženskej sily. "Náš Ruben prišiel na svet po 5,5 hodinách pôrodných kontrakcií, ktoré sme spolu s mojím Maroškom prežili v pokoji, rozprávali sme sa pomedzi ne, púšťali si hudbu. Bez akéhokoľvek zásahu, bez vyvolávania, bez epidurálky. Tak prišiel na svet náš milovaný synček a ja som bola na nohách už po 3 hodinách od jeho narodenia," opísala Mária priam idylický pôrod chlapčeka s váhou 3860 gramov, na ktorého porodenie stačila vo finále jediná kontrakcia.

​Mária vyjadrila obrovskú podporu všetkým nastávajúcim mamičkám, že sa netreba báť. "Dôverujte svojmu telu, majte čistú myseľ a jasný cieľ pred sebou," povzbudzuje všetky ženy. Na 28. júla 2020 už Mária s manželom nikdy nezabudnú. A nebude to len preto, že budú oslavovať narodeniny Rubena. "Ale že sme spolu prežili niečo tak neuveriteľne zázračné a krásne, v absolútnej harmónii," napísala šťastím naplnená trojnásobná mama. Už len aby sa aj ostatné slovenské pôrodnice inšpirovali, že skutočne sa dá rodiť aj krásne, v pokoji, s rešpektom voči žene a jej želaniam, ak to jej stav, aj stav bábätka, samozrejme, dovoľuje.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie