Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Konala Ivana Gottová proti vôli Karla?! Jeho posledné prianie bolo INÉ!
Zdielať na

Konala Ivana Gottová proti vôli Karla?! Jeho posledné prianie bolo INÉ!

Archívna reportáž

Hovorilo sa, že osoba, ktorá mala v manželstve Gottovcov všetko pod palcom, nebol Karel, ale jeho manželka Ivana. Po jeho smrti sa rozpútala debata, kde bude pochovaný. Obyvatelia obce Újezd si boli istí, že to bude práve u nich. Karel to tam totiž miloval.

Hlavným dôvodom, prečo mnohí ľudia predpokladali, že Karel Gott spočinie v dedinke Újezd U Svätého kríža na Rokycansku bolo to, že tam sú pochovaní aj jeho rodičia, píše portál Extra.cz. Karel tam jazdil od malička za svojou milovanou starou mamou na prázdniny, bol by to symbolický návrat na miesto najkrajších spomienok z detstva.

V obci je zasadená spomienková lipa pre Karla Gotta. Údajne začal po jeho smrti vysychať, no miestne babičky zabrali a strom dostali do výbornej formy.

​Miestni nemajú pre Ivanu Gottovú pekné slovo. Sú presvedčení, že Karel si želal byť pochovaný v ich obci, pri svojich rodičoch. "Jazdil sem od malička. Pamätám si ho ako chlapca. Vždy si vzal gumáky a behal tu po lese, rád chodil na huby. Jazdil sem rád aj ako dospelý, hral sa s dcérami na záhrade," spomína miestny obyvateľ Václav Ježek.

​V peknom doma stále žije Gottova sesternica, tú ale pozornosť verejnosti a médií obťažuje a odmieta poskytovať rozhovory. No azda aj ona dúfala, že jej bratranec spočinie pri svojej rodine. "Chceli sme, aby bol Gott pochovaný tu. Chceli to všetci ľudia z obce a pani starostka sa o to dosť snažila. Pre dedinu by to bola česť. Ale pani Ivana rozhodla, že Karla pochovajú v Prahe," hovorí s výčitkou Ježek. No dodal, že sa jej nečuduje, má to bližšie. Na Karla ale budú miestni vždy spoliehať len v tom najlepšom, ku každému sa choval priateľsky a s úctou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie