Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Manévre pri hrobe Karla Gotta! Všetky zložky sú v pohotovosti!
Zdielať na

Manévre pri hrobe Karla Gotta! Všetky zložky sú v pohotovosti!

Archívna reportáž

Pred rokom o tomto čase sa Českom a Slovenskom šírila správa o veľkolepých oslavách, ktoré pri príležitosti jubilea chystal Karel Gott. Žúr s tými najväčšími hviezdami šoubiznisu, ale aj športu či politiky sa mu vydaril. Nevyšlo to len s koncertom, ktorý mal byť jeho rozlúčkový.

Stav čerstvo 80-ročného Karla Gotta sa začal ešte koncom júla zhoršovať, musel odvolať plánovaný veľkolepý koncert. Ten už, žiaľ, nikdy neodspieval. Niečo vyše dva mesiace po oslave 80. narodenín maestro zomrel.

O pár dní by Karel Gott oslávil 81 rokov. Je viac ako isté, že sa nájdu stovky, či skôr tisíce ľudí, ktorí mu budú chcieť prejaviť úctu na mieste posledného odpočinku.

​Na pražskom cintoríne Malvazinky sa už pripravujú na nápor návštevníkov, píše portál Blesk.cz. Dátum 14. júl je pre fanúšikov Gotta dobre známy, v ten deň sa legenda československého šoubiznisu narodila. V pohotovosti je na tento deň, ale aj okolité dátumy nielen správa cintorínu. Rodina Karla Gotta upozornila na možné nebezpečenstvo. "Požiadali nás, či by sme pre očakávaný príchod mnohých fanúšikov a podporovateľov nedohliadli na dianie okolo hrobového miesta a prípadne aj na to, či pre veľké množstvo sviečok nebude hroziť požiar," vyjadril sa šéf Správy pražských cintorínov Karel Kobliha.

Ivana na Karla stále s láskou spomína:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Dnes je to 6 měsíců... ?? Jak moc nám chybíš, drahý Karle, lásko moje, tatínku náš! ??

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott (@officialkarelgott),

Sám správca je pritom veľkým fanúšikom zosnulého maestra. "Ja stále vravím, že on bol u nás jedinou skutočnou celebritou. Je to naša stavovská povinnosť, aby sme sa o miesto jeho posledného odpočinku starali," hovorí Kobliha. Hrob dokončili len tesne pred Vianocami, no odvtedy ho navštívili už tisíce ľudí, bez ohľadu na dátum.

Súvisiace články

Najčítanejšie