Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Raper, podnikateľ, miliardár a ešte aj PREZIDENT USA?! Kanye to zrejme myslí vážne!
Zdielať na

Raper, podnikateľ, miliardár a ešte aj PREZIDENT USA?! Kanye to zrejme myslí vážne!

Archívna reportáž

Za veľkou mlákou sa zrejme schyľuje k zaujímavému súboju o prezidentské kreslo. Po Meghan Markle, ktorá zvažuje kandidatúru na tento významný post, sa hlási k slovu ďalšia celebrita. Kontroverzný raper Kanye West, ktorý sa v minulosti vyhlásil za Ježiša a aktívne podporoval súčasného prezidenta Trumpa, by si vedel sám seba predstaviť v kresle najmocnejšieho muža planéty.

Americký raper Kanye West rád čerí vody v šoubiznise a najnovšie aj v politickom rybníčku. Raper a zároveň tvorca oblečenia a obuvi tvrdí, že kandiduje za prezidenta, čo by ho teoreticky postavilo proti mužovi, ktorého údajne obdivuje, súčasnému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Vyjadril sa tak prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde okrem iného napísal "Musíme uskutočniť americký sľub tým, že budeme veriť v Boha, zjednotíme svoje vízie a vybudujeme svoju budúcnosť". Podporu mu vyjadrili nielen jeho manželka Kim Kardashian West, ale aj excentrický podnikateľ a miliardár Elon Musk.

Kanye v minulosti otvorene podporoval prezidenta Trumpa, za čo si vyslúžil kritiku spomedzi radov celebrít:

​Avšak to, či je táto správa seriózne oznámenie kandidatúry, alebo iba pokus o získanie pozornosti, ešte nie je isté. Napriek tomu, že novembrové voľby sú už takmer za dverami, Kanye sa ešte nezaregistroval na Federálnej volebnej komisii (FEC). Najbližšie meno, ktoré našli v databáze FEC, je kandidát menom "Kanye Deez Nutz West", ktorý sa zaregistroval v roku 2015 so Stranou zelených, svoju adresu uviedol ako "1977 Golddigger Avenue, Suite Yeezus" a dosiaľ zjavne nenazbieral žiadne finančné prostriedky. No zmysel pre humor mu podľa uvedených informácii isto nechýba, keďže ako adresu uviedol Zlatokopeckú ulicu a Ježišov apartmán.

Veľavravný tweet pridal na svoj účet Kanye uplynulý víkend, podporil ho aj milionár Elon Musk:

Zároveň to tiež nie je prvý raz, čo 43-ročný West tvrdí, že sa uchádza o post v Bielom dome. Na udeľovaní 2015 MTV Video Music Awards oznámil, že v roku 2020 bude kandidovať za prezidenta, no vlani v novembri povedal, že sa to rozhodol odložiť a bude sa o prestížnu funkciu uchádzať až v roku 2024. Medzičasom tiež poznamenal, že zvažuje, že si pre kandidatúru zmení meno na "Christian Genius Billionaire Kanye West".

S Elonom Muskom sa raper zvečnil aj na svojom instagramovom profile:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

"When you go to your boys house and you’re both wearing orange ?"

Príspevok, ktorý zdieľa YEEZY MAFIA (@yeezymafia),

V sobotnom tweete neuviedol, či by mal kandidovať za nejakú politickú stranu, no v každom prípade postaviť sa proti niektorej z veľkých strán len štyri mesiace pred voľbami je podľa odborníkov dosť nereálne aj z dôvodu, že termín na registráciu v niektorých štátoch už uplynul. Tiež nie je známe, že by ctižiadostivý raper nazbieral dostatočné množstvo podpisov na jeho nezávislú kandidatúru.

Súvisiace články

Najčítanejšie