Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šokujúce priznanie Bartošovej bývalého! Jeho mama sfalšovala Ivetin závet!
Zdielať na

Šokujúce priznanie Bartošovej bývalého! Jeho mama sfalšovala Ivetin závet!

Archívna reportáž

Šesť rokov po smrti českej speváčky Ivety Bartošovej prišiel jej bývalý priateľ so šokujúcim tvrdením. Údajne sa mu jeho vlastná mama, 75-ročná Grazia Della Torre, zverila s temným tajomstvom. Za jej náhlym priznaním je vraj pandémia koronavírusu a strach zo smrti. Ťažoby na svedomí sa chcela zbaviť skôr, ako by bolo neskoro.

Grófka Grazia Della Torre sa podľa jej syna znížila k falšovaniu, tým pádom aj k plánovanému podvodu, píše portál Blesk.cz. Domenico Martucii, s ktorým chodila Iveta Bartošová pár mesiacov v roku 2011, tvrdí, že sa mu mama zverila so skutočne prekvapivým činom, najmä vzhľadom k jej veku a postaveniu.

Della Torre vraj napísala falošný závet v mene Ivety Bartošovej, sfalšovala aj jej podpis, a túto listinu dokonca odovzdala notárskemu úradu v Česku. Jej overenú kópiu následne odovzdala polícii.

Takto si pred rokmi Iveta zaspievala s Domenicom:

​Len strach zo smrti ju údajne teraz prinútil očistiť si svedomie. "Povedala mi, že Ivetu milovala ako svoju dcéru a chcela, aby jej syn Artur dostal 100 percent z dedičstva, aby sa nemusel súdiť s Rychtářem. Keď teda Iveta zomrela, spísala ten závet," povedal Martucci o síce zrejme dobrom úmysle, no s ilegálnym pozadím. Notárovi tvrdila, že Iveta spísala závet v Taliansku a nechala ho u nich v zásuvke. Chcela zaistiť, aby ani halier nedostal Ivetin manžel, 61-ročný Josef Rychtář.

​Trestu sa už ale báť nemusí. "Po piatich rokoch bola už celá vec premlčaná," upresnil Martucci. Potom, čo sa o falošnom závete dozvedel Rychtář, neváhal na adresu grófky použiť tvrdé slová, ako "falošná sviňa". Pričom ale priznal, že o závete vedel, no považuje ho za absurdný. "Artur zdedil všetky Ivetine nehnuteľnosti, vrátane kľúčov od trezoru, kde mala šperky. Stačila na to naša predmanželská zmluva," povedal Rychtář, ktorý sa takto vedome vzdal potenciálneho dedičstva. Nechápe akurát, ako sa "niekto môže k takému podvodu priznať".

​Grazia Della Torre vraj Rychtáře vyslovene neznášala, priamo pod okná domu Bartošovej prišla spraviť poriadny cirkus. Na Rychtáře kričala: "Vylez, červ, poď mi zlomiť ďalšiu kosť! Väzní tam ženu!" rozčuľovala sa Della Torre a žiadala, aby Ivetu pustil von. Spor ukončila až privolaná polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie