Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Potrebovala pomoc a oni s ňou zaobchádzali ako so psom, hovorí Bartošovej bývalý manažér
Zdielať na

Potrebovala pomoc a oni s ňou zaobchádzali ako so psom, hovorí Bartošovej bývalý manažér

Archívna reportáž

Iveta Bartošová sa rozhodla dobrovoľne odísť z tohto sveta 29. apríla 2014. Skočila pod idúci vlak. Dlhé roky predtým vysielala zúfalé signály, že nutne potrebuje pomoc. Nikto jej neponúkol skutočnú pomoc, naopak.

Iveta Bartošová padla z úplného výslnia na absolútne dno, z ktorého vo svojich 48 rokoch nevidela iné východisko, ako smrť. Žiaľ, podarilo sa jej smutný plán aj uskutočniť. Štěpán Karlesz bol jej manažérom tri  roky, ešte v časoch, keď sa neobklopovala mužmi, ktorí ju začali ťahať ešte do väčšieho bahna.

Karlesz bol manažérom Bartošovej tri roky. Zažíval aj jej alkoholové excesy a veľmi sa snažil jej pomôcť. Neúspešne. Potom sa začala obklopovať mužmi, ktorí s ňou, podľa jeho slov, zachádzali ako so psom, píše portál blesk.cz.

​Jiří Pomeje, Domenico Martucci, Zdeněk Macura a napokon Josef Rychtář. Títo muži Ivete nielenže nedokázali pomôcť, ale aj olej do ohňa prilievali. "Ľudia okolo známej speváčky sa s ňou pohrávali ako s nejakou vecou, ako so zvieratkom. A ona nemala silu sa brániť," hovorí Karlesz.

Všetci, vrátane Karlesza vedeli, že speváčka má psychické problémy, trpí depresiami, aj maniodepresiou. A s týmto nákladom sa vyrovnávala liekmi a alkoholom. "Namiesto liečenia a citlivej starostlivosti sa s ňou zaobchádzalo ako so psom. Najmä v posledných mesiacoch jej života," povedal Karlesz.

​On sám sa niekoľkokrát pokúsil vziať ju na liečenie, alebo k lekárovi, Iveta ale vždy na vlastnú žiadosť odišla. Časom prestali spolupracovať a jej pádu vedúcemu k tragickému koncu už viac zabrániť nedokázal.

Súvisiace články

Najčítanejšie