Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mama ho živí aj po smrti. Za TOTO dostáva Bartošovej syn milióny
Zdielať na

Mama ho živí aj po smrti. Za TOTO dostáva Bartošovej syn milióny

Archívna reportáž

Má 22 rokov, ale mamu si veľmi neužil. Väčšinu jeho života sa topila v problémoch a depresiách, ktoré riešila alkoholom aj tabletkami. Artur Štaidl napriek tomu svoju mamu miloval. A Iveta Bartošová mu to stále vynahradzuje.

Od tragickej smrti Ivety Bartošovej uplynulo už päť rokov. Jej syn Artur tak stratil najdrahšiu bytosť keď mal len 17 rokov. Hoci ho už nikdy neobjíme, aspoň finančne ho zabezpečuje veľmi bohato, píše portál blesk.cz.

Od smrti pribudlo na účte mladého Štaidla už vyše 3,5 milióna českých korún, čo je v prepočte takmer 140 tisíc eur. Avšak, Artur s nimi nemôže slobodne nakladať, spravuje ich jeho otec, Ladislav Štaidl.

​Peniaze prúdili výdatne najmä v mesiacoch bezprostredne po Ivetinej smrti, keďže rádiá hrali jej piesne výrazne intenzívnejšie, ako obvykle. Za pol roka tak Bartošová synovi zarobila v prepočte vyše tridsaťtisíc eur.

K hranosti piesní a klipov treba prirátať aj predaj albumov, ktoré do tragického úmrtia speváčky stáli skôr v skladoch. "Od apríla 2014 do decembra minulého roku boli dedičom vyplatené na tantiémach a interpretačných poplatkoch celkovo nezdanené 3 milióny 470 tisíc," vyjadril sa Ochranný autorský zväz ČR. Niet ale pochýb, že Artur by všetky peniaze vymenil za svoju mamu.

Súvisiace články

Najčítanejšie