Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Eminem je už 12 rokov čistý! Opísal AKO takmer prišiel život!
Zdielať na

Eminem je už 12 rokov čistý! Opísal AKO takmer prišiel život!

Archívna reportáž

Americký raper Eminem (47) si fotkou na sociálnej sieti pripomenul už dvanásty rok svojej abstinencie od drog a alkoholu. Kombinácia drog ho vtedy takmer zabila a uvedomil si, že takto žiť ďalej nechce. Eminem patril k tým šťastnejším a boj so svojimi démonmi vyhral, snáď navždy.

Vo svojej kategórii jediný a jedinečný raper si svoje dôležité výročie uctil fotkou mince, ktorú dostal ako ocenenie za svoju triezvosť. Navždy mu bude pripomínať, aby ostal silným a nepodľahol závislosti.

O svojej závislosti po prvýkrát detailne porozprával v dokumentárnom filme Ako zarobiť peniaze predajom drog. Napriek názvu nebol tento počin z roku 2013 návod, ako prísť jednoducho k peniazom, ale naopak, veľmi natvrdo opísal daň, akú si drogy v raperovom živote zobrali. Tým bolo jeho zdravie, rodina a v neposlednom rade takmer prišiel o život.

Aj v piesni Mockingbird spomína svoju dcérku Hailie:

Marshall Mathers, ako znie jeho občianske meno, pridal na Instagram fotku mince s číslicou 12, ktorú dostávajú alkoholici a inak závislí od organizácii Anonymných alkoholikov ako symbol abstinencie.  „Čistý tucet, splnené!“ píše sa v komentári k fotke, čím naráža na dvanásť rokov počas ktorých bol „čistý“. S dodatkom textu z jeho vlastnej piesne „Nebojím sa.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Clean dozen, in the books! I’m not afraid.

Príspevok, ktorý zdieľa Marshall Mathers (@eminem),

Eminem v rokoch 2002 až 2008 bojoval so závislosťou na liekoch na predpis. Koktejl týchto liekov pripravil o život už celý zástup svetových hviezd a raper nemal od podobného osudu veľmi ďaleko. Keď sa v roku 2007 predávkoval, lekári ho vraj zachránili doslova v hodine dvanástej. Od smrti ho delili iba dve hodiny a jeho orgány by úplne zlyhali.

Raper v časoch najväčšej slávy a zároveň drogovej etapy svojho života:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Remember that time I was in Ca$h Money? #tbt

Príspevok, ktorý zdieľa Marshall Mathers (@eminem),

 „Pozrel som sa na moje deti  povedal som si, že tu musím pre nich zostať,“ zveril sa dokumente Eminem. Autor hitu Slim Shady či Stan bol vo svojich textoch veľakrát inšpirovaný práve svojimi deťmi, konkrétne jeho jedinou biologickou dcérou Hailie Jade (24). Tvrdí, že práve láska k jeho deťom ho udržala pri živote. Raper má okrem Hailie aj dve adoptované dcéry.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie