Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrobka Gottovcov súčasťou boja o dedičstvo! Kto ju má teda na starosť?!
Zdielať na
Hudba

Hrobka Gottovcov súčasťou boja o dedičstvo! Kto ju má teda na starosť?!

Archívna reportáž

Mesiac o pol po smrti nenašiel zosnulý Karel Gott stále večný pokoj. Je už aspoň isté miesto jeho posledného odpočinku a nebude to rodinná hrobka neďaleko Plzne, hoci kedysi vyjadril prianie spočinúť práve tam, pri rodičoch.

Ako sa najbližší pozostalí po speváckej legende vyjadrili, Karel Gott napokon spočinie na cintoríne Malvazínky, neďaleko Bertramky. Údajne sám vyjadril toto prianie, byť neďaleko svojho domova, hoci známu vilu plánuje Ivana podľa všetkého predať.

Hrob sa stále stavia a termín uloženia pozostatkov maestra do zeme zatiaľ nie je známy. Tento hrob ale nie je zatiaľ problematický, píše portál Blesk.cz

Pripomeňte si maestra v dojímavom klipe:

Nejasnosti sú okolo hrobky rodiny Gottovcov, teda spevákových predkov. Miesto na cintoríne v Újezdě pri sv. Kříži neďaleko Plzne totiž ako majiteľ spravoval práve Karel. Naposledy tam uložili v roku 2017 dlhoročného Karlovho šoféra Oldu Havránka. 

"O hrob sa starám ja, vrátane čistenia a platenia poplatkov. Teraz čakám na informácie, koho bude hrobka po Karlovom odchode," zverila sa Blesku spevákova sesternica Hana Zímová. Zosnulý Karlov šofér bol jej životným partnerom. Ten ešte pred smrťou povedal, že o platenie za hrobku sa priamo na mieste staral on, Karel mu potom náklady vždy preplatil.

Gottova sesternica je pripravená starať sa o hrobku naďalej, potrebuje k tomu ale poznať výsledok dedičského konania. To vzhľadom k rozsiahlemu majetku Karla ešte nejakú dobu potrvá.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie