Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dominika popísala posledné dni života svojho otca! TOTO držalo Karla Gotta pri živote!
Zdielať na

Dominika popísala posledné dni života svojho otca! TOTO držalo Karla Gotta pri živote!

Archívna reportáž

Život s chorobou je ťažký nielen pre samotnú diagnózu, ale aj sprievodné nepríjemnosti. Stačí obyčajná chrípka a už človeka všetko bolí, ledva sa vlečie a stráca chuť do jedla. Pri vážnejších diagnózach, akou bola aj akútna leukémia Karla Gotta, sa nepríjemnosti násobia.

Dominika Gottová naznačila už pred otcovou smrťou, že má o neho obavy, odmietal totiž jesť, písal portál Blesk.cz. Na jednej strane je nechutenstvo pochopiteľné, na druhej ale telo energiu zo stravy potrebuje.

Karel Gott len ťažko prekonával odpor ku strave. Sama Dominika sa snažila otca presviedčať, aby pochopil, že jesť musí napriek nechuti. 

Pripomeňte si dojímavú poslednú rozlúčku s maestrom:

Tomu sa jej iniciatíva vôbec nepáčila. "Hneval sa, že ho všetci nútia jesť, keď sa necíti dobre a chuť do jedla nemá. Ja som to chápala, ale snažila som sa ho motivovať, aby niečo jedol, pretože len tak mohol tej zákernej chorobe čeliť," opísala Dominika, aký súboj musela s otcom zvádzať posledné týždne.

Bola ale jedna vec, ktorú prijímal a stala sa podstatnou pre jeho výživu. Ak by niekto čakal zázračnú medicínu, či exkluzívne potraviny, veľmi by sa mýlil. Bola to obyčajná polievka, na ktorej si ešte dokázal pochutiť. "Otecko málo jedol, preto sa mu Ivana snažila každý deň variť polievky, aby do seba dostal nejaké vitamíny," prezradila Dominika ako to bolo u Gottovcov.

Hoci sa o nie práve idylickom vzťahu medzi Dominikou a Ivanou veľa klebetí, zrejme to nebude také čierne. Dominika totiž objektívne zhodnotila Ivanin prístup k manželovi. "Obdivujem Ivanu, ako krásne sa o otecka do posledných chvíľ starala," zložila poklonu macoche.

Súvisiace články

Najčítanejšie