Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zničili ju lieky! Iveta Bartošová (†48) bola závislá
Zdielať na

Zničili ju lieky! Iveta Bartošová (†48) bola závislá

Prečo sa Iveta Bartošová rozhodla spáchať samovraždu doposiaľ nie je známe. Teórií je však niekoľko. Najnovšie sa hovorí o tom, že zásadnú úlohu v speváčkinom rozhodnutí hrali lieky, ktoré užívala napriek tomu, že jej škodili. Informácie priniesol portál tn.cz.

Zhubná závislosť

Iveta Bartošová bola podľa všetkého závislá na Nalgesine, lieku proti bolesti, ktorý je voľne dostupný bez lekárskeho predpisu, píše portál tn.cz. Že je možné kúpiť si ho v lekárni ešte ale neznamená, že je neškodný. Práve naopak. 

Speváčka tento liek nemala vôbec užívať. Neodporúča sa totiž nikomu, kto má žalúdočné vredy. Do tejto skupiny Iveta patrila. Pred necelým rokom jej vred praskol a musela ísť pod nôž. Problémy s liekmi mala už v minulosti.

"Keď som sa s Ivetou zoznámil, brala množstvo liekov, rohypnol, diazepan a poobne. Bohužiaľ si myslím, že aj keď som ju nikdy nepristihol, užívala lieky aj naďalej," prezradil Bartošovej exmanžel Jiří Pomeje.

Diazepan je známy aj pod názvom Válium. Ide o jedno z prvých antidepresív. Je ale veľmi návykový a preto sa v súčasnosti veľmi nevyužíva.

Rohypnol je ešte horší. Je asi desaťkrát účinnejší ako Diazepam. Obľúbený je najmä u zločincov, ktorí ho používajú na omámenie obetí.

S liekmi je to podobné ako s alkoholom. Aj keď sa ich na chvíľu vzdáte, stačí malé zaváhanie a ste v tom opäť.  

Množstvo otáznikov

29. apríla, v deň narodenín svojho manžela Josefa Rychtářa, sa rozhodla Iveta z tohto bludného kruhu vystúpiť. Ukončila svoj život skokom pod vlak.

Zrejme už sama nevládala čeliť trápeniu a bolesti. Po jej smrti zostalo veľa otáznikov, na ktoré dá odpoveď, zrejme až čas.

Súvisiace články

Najčítanejšie