Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Artur (17) prosil mamu Ivetu Bartošovú (†48), aby skončila s kariérou
Zdielať na

Artur (17) prosil mamu Ivetu Bartošovú (†48), aby skončila s kariérou

Artur (17) si od útleho detstva uvedomoval, že jeho maminka Iveta Bartošová (†48) svet reflektorov nezvláda. Niekoľkokrát ju sám prosil, aby sa vzdala speváckej kariéry a našla si radšej inú prácu. Nikdy ho však nevypočula, píše český denník Blesk.cz.

Ani za svet

Pretože je dieťaťom slávnych rodičov, stretával sa Artur (17) už od detstva so svetom šoubiznisu, bleskmi a kamerami. Nie každý môže povedať, že mamina je speváčka a otec hudobný producent!

Či chcel, či nie, musel byť svedkom predovšetkým matkiných vzostupov a pádov. Tie ho traumatizovali, keďže bol len dieťa. Jediné, po čom túžil bolo, aby jeho mama prestala spievať a našla si inú prácu, píše český denník Blesk.cz.

"Asi trikrát som ju o to prosil. Už ani neviem, čo mi na to odpovedala," priznal Artur ešte ako 9-ročný. V tom čase bola speváčka čerstvo po rozchode s moderátorom Zdeňkom Podhůrským a keďže sa s tým vyrovnať nedokázala, hľadala pomoc v liekoch, ktoré zapíjala alkoholom. 

Vtedy sa tiež pokúsila o samovraždu. Našťastie ju vtedy našla v bezvedomí Arturova bývalá opatrovateľka Golda.

Pre Ivetu však bolo pódium a spievanie úplne všetkým. Svojej profesie sa za žiadnu cenu nechcela vzdať.

Niekoľkokrát v koncoch

Speváčka Iveta Bartošová nepatrila nikdy medzi silné osobnosti. Peripetie, ktoré ju neobchádzali, dávali zabrať aj jej psychike.

Niekoľkokrát bola v koncoch a pokúsila sa siahnuť si na vlastný život. Pozrite si skutočný príbeh speváčky.

Pozrite si životný príbeh Ivety Bartošovej (†48):

V roku 1993 nevedela speváčka ustáť rozchod s jej vtedajším partnerom a otcom jej syna Ladislavom Štaidlom.

V slabej chvíli sa zamkla v kúpeľni, napísala list na rozlúčku a predávkovala sa liekmi.

Divoký vzťah

O pár rokov neskôr bol jej partnerom český herec Zdeněk Podhůrský. Avšak vzťah plný hádok, rozchodov a návratov bol pre psychicky labilnú Ivetu veľmi náročný. Svoj žiaľ a bolesť utápala v alkohole, ktorý často podporoval liekmi. Táto kombinácia mala byť aj jej cestou na druhý svet. Vtedy ju zachránila opatrovateľka jej syna Artura, ktorá ju našla v bezvedomí, ale včas privolala pomoc.

Len o rok neskôr, v roku 2006, odišiel od speváčky ďalší partner, zverolekár Roman Hanke. Iveta to opäť psychicky nevládla, no tentokrát siahla po žiletke. Krátko pred tým poslala svojmu blízkemu priateľovi správu, že už nechce žiť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie