Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Michal David a Karel Gott spomínajú na Ivetu Bartošovú (†48)
Zdielať na

Michal David a Karel Gott spomínajú na Ivetu Bartošovú (†48)

V pondelok pochovali speváčku Ivetu Bartošovú (†48). Josef Rychtář (56) ustúpil najbližšej rodine svojej manželky a nakoniec bol obrad neverejný. Nedostal sa naň nik, kto nebol na zozname pozvaných. Preto si tí, ktorí mali speváčku radi,našli iný spôsob, ako sa s ňou rozlúčiť.

Zrážka s vlakom

Iveta Bartošová zomrela 29. apríla 2014 v deň narodenín jej manžela Josefa Rychtářa (56). Podľa denníka Blesk Iveta Bartošová nechala svojmu manželovi Josefovi Rychtářovi list na rozlúčku spolu s namaľovaným obrazom. "Budem na teba spomínať od inakadiaľ," malo stáť v liste.

Bartošovú zrazil v osudný deň o 11:30 osobný vlak na trase z Prahy do Benešova. Miesto nešťastia v okolí železničného prejazdu, cez ktorý vedie cesta u Uhříněvsi do Benic, policajti označili páskou. Na miesto sa prišlo pozrieť aj niekoľko miestnych ľudí. 

Posledná rozlúčka sa konala v pondelok 12. mája. Na želanie najbližšej rodiny bol obrad neverejný a bez účasti médií. Po nekonečných debatách bol obrad v krematóriu v Strašniciach.

Napriek ústupku Josefa Rychtářa sa so speváčkou neprišiel rozlúčiť ani syn Artur, ani maminka Svatava či súrodenci Ivana a Lumír. Posledné zbohom dala len Rychtářova rodina.

Rozlúčiť sa so speváčkou chceli aj jej fanúšikovia i obdivovatelia. Ochranka však bola neoblomná. Do obradnej siene nepustila nikoho, kto nebol na zozname pozvaných.

Jediná známejšia tvár, ktorá sa ukázala, bol spevák jan Bendik. "Neviem, či nás pustia dnu. Josefa Rychtářa osobne nepoznám. Proste sme sa prišli rozlúčiť s úžasnou speváčkou," povedal pre Blesk.cz.

Maj sa krásne

Kolegovia z brandže, exmilenec Domenico Martucci či samozvaný ochranca Zdeněk Macura si našli svojský spôsob ako sa so speváčkou rozlúčiť.

Iveta Bartošová patrila medzi najznámejšie tváre českej a slovenskej hudobnej scény tak si na ňu zaspomínali aj mnohí jej kolegovia a kamaráti zo šoubiznisu.

"Za čias Krokov sme spolu strávili veľa času, napísal som jej veľa pesničiek. Snažil som sa jej pomôcť pri návrate s spievaniu. Všetci vieme, že prechádzala ťažkým obdobím, ale veril som, že to zvládne. Strašne ma to mrzí. Budem na ňu spomínať len v dobrom," spomína spevák Michal David.

"Je mi to nesmierne ľúto. Odišla príliš skoro. Snáď má konečne pokoj, ktorý tak dlho hľadala," praje speváčka Lucie Vondráčková.

"Je to veľká ľudská tragédia, preto upúšťam od akýchkoľvek spomienok na Ivetu... Povedať čokoľvek v tejto chvíli je celkom zbytočné," konštatoval "božský Kája", Karel Gott.

"Osud jej pripravil cestu, ktorá sa končí… Aj tak sa nájdu tí, ktorí špekulujú, hania a hľadajú všetky možné dôvody… Svoj dôvod si však odniesla so sebou, nechajme ju v pokoji spať. Odpočívaj v pokoji, Iveta Bartošová," odkazuje moderátor Jan Musil.

"Krásne dni a roky tam hore ti prajem, moja milá Ivet," uzatvára dvorný fotograf Milíoš Schmiedberger.

Rozlúčili sa s ňou aj kolegovia z brandže, pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie