Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Potvrdené! Na smrť Bartošovej nemal vplyv ani alkohol, ani lieky
Zdielať na

Potvrdené! Na smrť Bartošovej nemal vplyv ani alkohol, ani lieky

Iveta Bartošová nezomrela v dôsledku požitia alkoholu či liekov, ale na devastujúce následky po zrážke s vlakom. Potvrdila to nariadená pitva! Polícia telo speváčky zatiaľ pozostalým nevydá, pretože vyšetrovanie ešte nekončí. Súdny lekár zároveň podľa analýzy DNA definitívne určil totožnosť speváčky, píše český portál iDnes.cz.

Žiaden alkohol ani lieky

Iveta Bartošová spáchala samovraždu 29. apríla. Zrazil ju vlak v Prahe-Uhříněvsi, kde žila spolu so svojím manželom Josefom Rychtářom, píše český portál iDnes.cz.

Aj keď polícia v tlačovej správe o "udalosti v Uhříněvsi" priamo Bartošovú nemenuje, informovala, že genetické testy potvrdili jednoznačne totožnosť 48-ročnej ženy.

Polícia zároveň určila, že Bartošová zomrela skutočne po zrážke s vlakom. Súčasťou súdnej pitvy totiž bol aj toxikologický rozbor, keďže speváčka mala už v minulosti problémy s alkoholom.

"Vylúčili sme akúkoľvek zdravotnú indispozíciu, ktorá by mohla byť príčinou smrti ešte pred príjazdom toho vlaku," uviedla pražská policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

Najbližších príbuzných informovala polícia o predbežných výsledkoch pitvy ešte v piatok.

Hoci sa špekulovalo, že pohreb speváčky bude v sobotu, musí sa ešte odložiť. polícia totiž doposiaľ telo rodine nevydá. "Zaujímajú nás ešte ďalšie otázky v súvislosti s týmto prípadom," upresnila hovorkyňa.

Chcú pohreb v rodinnom kruhu

Hudobník a textár Ladislav Štaidl sa nechcel k smrti bývalej manželky vôbec vyjadrovať. Ide mu len o jediné, chce svojho syna v najťažšej chvíli ochrániť od ešte väčšej bolesti. "Dúfam, že sa mi podarí ušetriť Artura traumy," povedal skladateľ pre český portál Blesk.cz.

Zatiaľ čo Rychtář chce pompéznu rozlúčku v prítomnosti širokej verejnosti, Štaidl chce pohreb len v rodinnom kruhu. A rovnako to vníma aj dospeivajúci Artur. "Pokiaľ bude pohreb verejný, ja sa s tebou nerozlúčim, maminka," povedal svojmu otcovi.

Pozrite si skutočný príbeh Ivety Bartošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie