Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozhovor s Rychtářom: Toto porozprával v dome Ivety Bartošovej
Zdielať na

Rozhovor s Rychtářom: Toto porozprával v dome Ivety Bartošovej

Čerstvý vdovec Josef Rychtář poskytol exkluzívny rozhovor priamo v dome, v ktorom žil so svojou zosnulou manželkou. Nášmu reportérovi odpovedal na viacero otázok, ktoré sa okolo prípadu samovraždy jeho polovičky objavili.

Na dne

V dome je všade neporiadok, zdrvený vdovec len fajčí jednu cigaretu za druhou. Štvrtý deň po tragédii sa priznáva, že je proste na dne.

"Ľudia ma obviňujú, že som vrah, napádajú ma tu. A nikto si pritom neuvedomí to, že mi odišiel človek, na ktorom mi strašne moc záležalo. Iveta za tri roky spoločného života mi dala niečo, čo už mi nikto nikdy v živote nedá," priznáva zdrvený vdovec.

Vo štvrtok v noci na seba Rychtář upozornil, keď cez plot preliezol na pozemok k susedom.

Pokúšal sa netradičnou cestou dostať opäť na miesto, kde jeho polovička poslednýkrát vydýchla.

Polícia, ktorá však nepretržite stráži miesto činu, ho spacifikovala.

"Ja nič-menej, toto nikdy rešpektovať nebudem. Chcel som ju ešte aspoň chytiť za ruku, alebo ju objať, než už bola v akomkoľvek stave, aby tá jej dušička neodchádzala sama," dodáva Rychtář.

Otázky okolo pohrebu

Zatiaľ nie je stanovený presný dátum pohrebu, pretože polícia nedovolila vydať telo speváčky po tom, čo vykonala súdnu pitvu.

Rychtář však trvá na tom, aby bol obrad verejný a aj aj napriek nesúhlasu Ladislava Štaidla, Ivetinej maminy a tiež nesúhlasu Artura. Všetci odkázali Rychtařovi, že pokiaľ bude obrad verejný, oni sa nezúčastnia.

"Ivetka si zaslúži, aby ten pohreb bol dôstojný so všetkou poctou a aby sa s ňou mohli prísť rozlúčiť aj ľudia. Hlavne tí, ktorí ju milovali, tí, ktorí ju mali radi. Arturovi odkazujem, že aj keby ti to tatino desaťkrát zakazoval, príď. Myslím si, že ak Artur nepríde, druhýkrát sa táto šanca už neobjaví. Nie je dôležité, aké bude mať šaty, ja si myslím, že by mala odchádzať, aj keď je to smutné, krásna. Pravdepodobne jej dám svadobné šaty," konštatuje Josef.

Hoci od tragédie ubehlo len pár dní, začalo sa tiež hovoriť aj o dedičstve. Predmanželská zmluva hovorí jasne - dom je Arturov. S tým aj vdovec počíta a paradoxne tragédia by ho mohla zaviesť späť k svojej bývalej manželke a ich synovi. Práve tých kvôli talentovanej speváčke opustil.

Pokiaľ si však Artur nebude priať, aby som tu bol, budem to rešpektovať a z tohto domu odídem. Odídem späť do Říčan," uzatvára vdovec.

Súvisiace články

Najčítanejšie