Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Bola ako víla Amálka, spomína na Bartošovú (†48) choreograf Ďurovčík
Zdielať na

Bola ako víla Amálka, spomína na Bartošovú (†48) choreograf Ďurovčík

Smrť Ivety Bartošovej (†48) šokovala nielen celé Česko, ale aj Slovensko. Smútia za ňou aj jej slovenskí kolegovia z brandže. Podľa mnohých to bola nielen vynikajúca speváčka, ale najmä skromná žena.

Mala dobré srdce

Iveta Bartošová bola hviezdou nielen českej hudobnej scény, ale aj tej slovenskej. Viacerí umelci ju poznali osobne, mnohí s ňou spolupracovali. Jej odchod ich zasiahol.

"Je to šokujúce. Poznala som Ivetu osobne. Spolu sme skúšali a aj hrali v muzikále Pomáda. Tým, že bola ozajstná hviezda, ozaj niečo dokázala, nemala žiadne maniere, pretože skutočné osobnosti ich nemajú. Bola naozaj veľmi milá, mala dobré srdce," prezradila Katarína Hasprová.

Víla Amálka

Režisér a choreograf Ján Ďurovčík s ňou spolupracoval na viacerých projektoch. Poznal ju v čase, keď bola na výslní.

"Ja som Ivetu poznal v časoch, keď bola úplne v poriadku, v časoch jej najväčšej slávy, keď bola na vrchole popularity. Vtedy som intenzívne spolupracoval s českou televíziou a s ňou som robil skoro každý týždeň na nejakom televíznom projekte. V mojich očiach naďalej zostáva niečo medzi princeznou a vílou Amálkou. Bola absolútnym profesionálom, to všetko potom som ja už nezažil," uviedol Ján Ďurovčík.

"Bola veľmi milá, veľmi priateľská, nemala žiadne maniere. Keď sme chodili po koncertoch a akciách, tak sme väčšinou bývali spolu aj v šatni. Bola to veľmi fajn baba. Som z toho úplne zhrozená," smutne konštatuje Sisa Lelkes Sklovská.

Nezabudnuteľné piesne

Jej piesne sa zaryli do pamäte a sŕdc viacerých umelcov. "Iveta Bartošová bola pre mňa jedna veľká legenda. Nezabudnuteľná je jej pesnička Tři oříšky pro Popelku. Podľa mňa je to veľká strata pre celú československú hudbu," priznáva Kuly zo skupiny Desmod.

"Pozdravujem Iveta, buď konečne šťastná," odkazuje jej na druhý svet Sisa Lelkes Sklovská. "Aspoň má už pokoj od tých všetkých zlých ľudí," uzatvára Katarína Hasprová.

Súvisiace články

Najčítanejšie