Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skutočný príbeh Ivety Bartošovej (†48)
Zdielať na

Skutočný príbeh Ivety Bartošovej (†48)

Osudy speváčky Ivety Bartošovej plnili v posledných rokoch stránky českého bulváru. Niekdajšia trojnásobná zlatá slávica, ktorá vo veku 48 rokov v utorok zomrela. Bojovala so závislosťami na alkohole a liekoch a márne sa pokúšala o comeback. Žiadny z jej pokusov o návrat jej však nevyšiel a omnoho viac než spev priťahovali pozornosť publika jej excesy.

Nehoda jej zmenila život

Kariéra Ivety Bartošovej začala raketovo. Aj napriek odporu rodičov si presadila vlastnú cestu. Začala víťazstvom v speváckej súťaži Talent.

Ten ju doslova katapultoval medzi známe tváre vtedajšieho socialistického Československa. V posledných rokoch plnili osudy speváčky najmä stránky bulváru.

Vzápätí ale prišla tragická nehoda jej partnera Petra Sépešiho a Iveta si prvýkrát chcela siahnuť na život.

"Ja som stratila dva roky života. Nevedela som si predstaviť, že budem žiť bez neho," tvrdí Iveta. Počas svojho života zažila toľko vecí, ktoré by iní možno nezvládli.

Syn Artur

Vo svojich 20-tich rokoch vyhrala spevácku anketu Slavík. Popularita, ktorá iných posúva ďalej, sa negatívne podpisuje na jej osude. Hoci ešte dvakrát vyhrala zlatého Slavíka, nevedela sa zbaviť svojej závislosti na alkohole a liekoch. Márne sa niekoľkokrát však pokúšala o návrat na hudobnú scénu. 

"Pre mňa je zásadou číslo jedna nesklamať ľudí," povedala. Svetielkom v živote Bartošovej je narodenie syna Artura. Toho splodila s Ladislavom Štaidlom.

"Keď som bola tehotná, bola som naozaj šťastná," spomínala Iveta. V roku 1999 začali prvý raz do médií presakovať informácie o problémoch s alkoholom. Následne jej životom prešli aj viacerí muži. Princ na bielom koni docválal Ivete v roku 2009. Svadba s Jiřím Pomejem. O dva roky neskôr je však láske koniec.

Rozprávková svadba

Rany z rozchodu si speváčka utiera u Domenica Martucciho. Aj tento vzťah však neskôr končí rozchodom. Láska s podnikateľom Josefom Rychtářom na seba dlho nenechá čakať. Ako na hojdačke, aj tak sa dá zhruba opísať jeho doterajší charakter. Romantika, únos, sok v láske a alkohol. Ďalšou kapitolou bola ich spoločná svadba v septembri minulého roka.

Ani po nej sa však Iveta do normálneho života zaradiť nedokázala. Krátko nato uzreli svetlo sveta znepokojujúce zábery kedysi v skutku pôvabnej speváčky. Mnohí z jej okolia hovorili otvorene o tom, že by pre ňu bolo najlepšie, keby opäť vyhľadala odbornú pomoc.

Jej kariéra

Ešte koncom 90. rokov patrila speváčka medzi veľké hviezdy českej hudobnej scény. Vystupovala v úspešných muzikáloch, v roku 1997 debutovala ako krehká Adriana v Draculovi, neskôr vystupovala aj v Monte Cristovi. Spievala tiež v muzikáli Miss Saigon, v Bídnikoch, v rozprávkovom muzikáli na ľade Mrázik či v Johanke z Arku. Na Slovensku účinkovala v Pomáde. Úspech tiež mal jej album Ve jménu lásky (1998) so známym hitom Tři oříšky.

Iveta Bartošová sa narodila 8. apríla 1966 v Čeladné neďaleko Frýdka-Místka. V rokoch 1990 a 1991 zvíťazila v Zlatom slávikovi a nadviazala tak na svoje prvé víťazstvo z roku 1986. Podobne úspešná bola aj v anketeč televíznych divákov Týtý, ktorú vyhrala v rokoch 1991, 1992 a 1993. jej posledné, štvrté zrkadlo, si prebrala až v roku 2008. Vtedy sa však špekulovalo aj o ovplyvnení výsledkov.

Viac ako 30 rokov

V hudobnom svete pobudla viac ako tri dekády, hoci v posledných rokoch často nevystupovala. Prvýkrát na seba upriamila pozornosť v roku 1983 na súťaži Mladá píseň v Jihlave.

Kým sa vydala na sólo dráhu, spievala Iveta v skupinách Balet a Kroky. Do povedomia širokej verejnosti sa však výrazne zapísala v roku 1985 hitovým duetom Knoflíky lásky, ktorý naspievala s Petrom Sepéšim.

Na jar roku 1987 začala spolupracovať s orchestrom Ladislava Štaidla, ktorý sa stal aj jej životným partnerom. Práve koncom toho roku uzrela svetlo sveta aj prvá sólovka I.B. Séria úspechov na seba nedala dlho čakať. Prišli dve desiatky hitov či vypredané koncertné sály. Objavila sa tiež vo filmoch a televíznych inscenáciách.

Sledujte reláciu Iveta Bartošová - špeciál o 21:35 na TV JOJ

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie