Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bartošová (†48) zvolila smrť ako muž, tvrdí odborníčka
Zdielať na

Bartošová (†48) zvolila smrť ako muž, tvrdí odborníčka

Spôsob, akým sa Iveta Bartošová rozhodla vziať si život, prekvapil mnohých svojou brutálnosťou. Podľa psychologičky takto odchádzajú skôr muži ako ženy. Súvisí to s nazbieranou agresivitou a zúfalstvom. Napriek tomu si však nemyslí, že smrť speváčky majú na svedomí len mediálne hyeny, ako naznačil Ivetin manžel Josef Rychtář.

Mužská forma smrti

Nezvyčajne agresívny spôsob. Presne takým podľa psychologičky ukončila svoj život na prvý pohľad krehká a nežná speváčka Iveta Bartošová.

"Väčšinou takúto agresívnu formu, až brutálnu, si volia skôr muži. U žien sú to skôr teda lieky a také druhy samovrážd, ktoré zachovajú telo," tvrdí klinická psychologička Miroslava Muráriková.

Iveta Bartošová bola talentovaná a úspešná. V súkromnom živote sa jej však nedarilo.

Bojovala so závislosťami a údajne aj s domácim týraním. Syna Artura (17) jej odobral súd. Pozrite si príbeh jej života. 

Na titulke takmer každý deň

K psychickej pohode jej nepridalo ani to, že jej osobné problémy rozoberali bulvárni novinári takmer každý deň na prvých stránkach. Veľmi tvrdo o tom prehovoril aj šéfredaktor českého bulvárneho denníka Pavel Novotný.

"Samozrejme, my ju naozaj zabijeme. Ona sa však zabíja aj sama, ale o tom sa nebavme. Faktom je, že na nej dlhé roky parazitujeme a ľudsky ju až ľutujem," povedal.

Speváčka Iveta Bartošová - spieva

isifa

"Už toho bolo dosť a ten, kto to nepozná, to čo prežívam ja... nemám súkromie, nič," uviedla Bartošová v poslednom rozhovore.

"Sú to často také kruté titulky, ktoré sa pútajú k tým osobnostiam a vedieť si to tak otočiť, že ako dobre, že sa o mne píše...," hovorí klinická psychologička. To však Iveta Bartošová nedokázala.

Úsmev a utrpenie

Hoci sa do objektívu usmievala, v skutočnosti veľmi trpela. A skratovým správaním si zaisťovala ďalšie a ďalšie titulky.

Psychologička si však myslí, že aj napriek tlaku z okolia o svojom osude rozhodujeme sami. "Je zodpovedný sám za seba, ale navzájom sme zodpovední za to, čo komu urobíme. Keď s určitým vedomím niekoho urazím alebo niekoho zraním, tak to je môj podiel zodpovednosti," hovorí psychologička.

Novotný: Budeme parazitovať do konca...

V tejto súvislosti slová českého šéfa bulváru až mrazia. "Hranice idú nabok a budeme na nej parazitovať až do konca a ešte pol roka po ňom," nechal sa počuť Novotný.

Isifa

Zrážka s vlakom

Iveta Bartošová zomrela 29. apríla 2014 v deň narodenín jej muža Josefa Rychtářa. Podľa denníka Blesk Iveta Bartošová nechala svojmu manželovi Josefovi Rychtářovi list na rozlúčku spolu s namaľovaným obrazom. "Budem na teba spomínať od inakadiaľ," malo stáť v liste.

Bartošovú zrazil v utorok o 11:30 osobný vlak na trase z Prahy do Benešova. Miesto nešťastia v okolí železničného prejazdu, cez ktorý vedie cesta u Uhříněvsi do Benic, policajti označili páskou. Na miesto sa prišlo pozrieť aj niekoľko miestnych ľudí. Prácu vyšetrovateľov z diaľky sleduje aj množstvo novinárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie